Falsk pojkvän lurade till sig sex

Viskande mansröst i telefon fick två kvinnor att låsa upp dörren

NYHETER

LINKÖPING

Den viskande mansrösten i telefonen lurade två unga kvinnor i Linköping att låsa upp dörren, klä av sig och lägga sig i mörker. Båda trodde att de väntade på sina pojkvänner och blev förskräckta när de sent omsider upptäckte att fel man hamnat i deras sängar.

En av kvinnorna hann bli sexuellt utnyttjad.

På torsdagen åtalades den 38-årige mannen vid Linköpings tingsrätt för två fall av grovt hemfridsbrott och ett fall av sexuellt utnyttjande, rapporterar Sveriges Radio Östergötland.

Båda kvinnorna studerar vid Linköpings universitet. Den ena kvinnan var nykär i en man med rakat huvud. Först när hon i sin säng kände den åtalade mannens cirka sju centimeter långa hår insåg hon att hon var lurad. Den andra kvinnan kände på mannens armar och förstod då att det inte handlade om pojkvännen.

Hävdar att båda ljuger

Den åtalade mannen hävdar att båda kvinnorna ljuger. Den ena har han aldrig besökt och den andra visste mycket väl att det var han som kom hem till henne, säger han.

Polisen har tagit kontakt med en kvinna som för 20 år sedan blev utsatt för liknande telefontrakasserier av samma man. Mannens ringande pågick i ett halvt år och han hävdade att han visste allt om henne.

Enligt polisutredningen tyder också mycket på att 38-åringen kartlägger kvinnornas vanor och sociala förhållanden innan han ringer upp dem. Enligt Östgöta Correspondenten misstänks mannen även för att under de senaste veckorna ha försökt dupera eller ofreda ytterligare fem unga studenter.

TT