Mördaren kan ha använt Marcus telefon

NYHETER

Ett av polisens viktigaste vapen i jakten på Marcus Noréns mördare är hans mobiltelefon.

Någon har ringt ett samtal efter Marcus sista till mamman. Det kan vara mördaren.

I en stor svart läderrock lämnade Marcus Norén, 22, restaurang La Cocaracha och gick ensam i lördagsnatt genom centrala Halmstad.

Polisen är övertygad om att han efter bara några minuter träffade den person som mördade honom.

"Kände mördaren"

En av polisens huvudteorier är att Marcus Norén kände mördaren, visste vem det var han träffade och följde med till en lägenhet.

- I så här grova brott finns det i nio fall av tio någon form av samband mellan offret och gärningsmannen, säger en mordutredare.

Polisens tekniker har dammsugit Marcus Noréns lägenhet och slår fast att han aldrig kom hem. Allt låg orört.

Han ringde hem till sin mamma på mobilen under natten - det samtalet skulle bli hans sista. Nu har polisen upptäckt att någon använde mobilen efter det samtalet. Kanske var det hans mördare. Polisen gör nu en teknisk analys av telefonen.

De senaste månaderna arbetade Marcus på en videobutik i Halmstad, men han tänkte fortsätta studera kultur och kommunikation.

- Han måste ha mött en galning, säger en av hans vänner.

Underben hittat

I går tog polisen hjälp av en likhund från Helsingborgs brandförsvar på Nissans frusna vatten. Hunden är specialtränad för att finna drunknade personer.

Sökpersonalen borrade ett 40-tal hål i Nissans is för hunden så att den skulle uppfatta dofterna från en död människa. Vid två ställen markerade hunden.

Enligt uppgifter till Hallandsposten är det ett underben som polisen har hittat i Nissan. Det klädesplagg som hittades tillhör med största sannolikhet Marcus Norén.

Rättsläkarna har ännu inte kunnat ge något svar på hur huvudet har skilts från kroppen, men enligt tidningen tyder tillvägagångssättet på att det kan vara en pianotråd som använts.

Detta har hänt

Tidigare artiklar

Lennart Håård, Zendry Svärdkrona