Människofot hittad bland smutstvätt

NYHETER

En människofot har upptäckts på ett tvätteri i Eskilstuna. Polisen vet ännu inte om foten hamnat bland smutstvätten på grund av ett brott eller ett olyckligt misstag.

Det var den 10 december som personal på Berendsen Textil Service i Eskilstuna gjorde den makabra upptäckten. Bland smutstvätten låg en människofot.

Tvätteriet kontaktade Mälarsjukhuset i Eskilstuna, ett av de sjukhus som lämnat smutstvätt till tvätteriet. Personalen på sjukhuset tog direkt kontakt med polisen.

- Vi har upprättat en anmälan och foten har skickats till en rättsläkare. När vi får svar därifrån vet vi närmare om foten avlägsnats vid en operation eller om ett brott ligger bakom fyndet, säger Bengt Jansson, kriminalkommissarie vid polisen i Eskilstuna.

- Det troliga är att foten följt med tvätten från ett sjukhus. Normalt ska kroppsdelar skickas iväg för destruktion, men det kan ha skett ett misstag, fortsätter Bengt Jansson.

Enligt Eskilstuna-Kuriren kommer foten troligen från en kvinna, eftersom naglarna var målade. Men de uppgifterna vill Bengt Jansson inte kommentera.

Tvätteriet i Eskilstuna tar emot tvätt från landstingen i Örebro, Västmanland, Sörmland, Uppland och Dalarna samt flera stora sjukhus, uppger Eskilstuna-Kuriren.

Frida Johansson