Bruno Wintzell begravd i dag

Goldie Hawn hade skickat ett sista farväl

Foto: LOTTE FERNVALL
Omrking 200 personer hade samlats i Storkyrkan för att ta farväl av artisten Bruno Wintzell.
NYHETER

I dag begravdes artisten Bruno Wintzell i Storkyrkan i Stockholm. En av dem som tog ett sista farväl var före detta flickvännen Goldie Hawn.

Foto: LOTTE FERNVALL
Gamla flickvännens sista hälsning.

Omkring 200 personer hade samlats i Storkyrkan i Stockholm för att ta farväl av artisten Bruno Wintzell. Tillsammans sjöng de psalmerna ”Det är en ros utsprungen” och ”Härlig är jorden”. När det var dags för det sista avskedet vid kistan spelades Simon & Garfunkels vemodiga ”Bridge over troubled water”.

På en av buketterna vid kistan stod det ”Love forever. Goldie” Buketten med nio vita rosor hade skickats av Bruno Wintzells före detta flickvän, amerikanska skådespelerskan Goldie Hawn.

Flera kända ansikten syntes i bänkraderna, däribland mångsysslaren Camilla Henemark, kompositören Ted Ström, tecknaren Leif Zetterling och skådespelerskan Lena Söderblom.

Turnerade med Lill-Babs 1963

Bruno Wintzell slog igenom som artist 1963 när han turnerade i de svenska folkparkerna tillsammans med Lill-Babs. Därefter tog karriären tvära kast – från operasångare, till musikalartist och vidare till programledarskap.

I ”Flickan från Petrovka” spelade Bruno Wintzell rysk löjtnant och filmens huvudroll var den amerikanska skådespelerskan Goldi Hawns. De båda blev ett par, flyttade ihop och var tillsammans i ett par år.

Redan för 30 år sedan drabbades Bruno Wintzell av Hodgkins sjukdom, en form av cancer som drabbar lymfkörtlarna. Han besegrade mirakulöst sjukdomen men för fyra år sedan fick han beskedet att sjukdomen kommit tillbaka – i en värre form.

För dryga månaden sedan tog den hans liv. Bruno Wintzell avled den förste december, han blev 58 år.

Detta gjorde Bruno Wintzell

Frida Johansson