Femåring i Malmö svårt hundbiten

Lekte i trädgården och anfölls av grannens rottweiler

Foto: Drago Prvulovic/SCANPIX
Polis och ambulans kallades till platsen och pojken fick föras till sjukhus för vård. Vid halvsjutiden på lördagen var det ännu oklart hur allvarliga skador pojken fick.
NYHETER

En femårig pojken blev i dag svårt hundbiten i Malmö.

Pojken lekte med sin sjuårige bror när rottweilern hoppade in över staketet – och gick till anfall.

Ägarinnan fick slå hunden tre gånger med en planka innan den släppte.

Pojken och hans bror lekte på lördagseftermiddagen i familjens villaträdgård. På andra sidan staketet – hos grannen – gick rottweilern lös.

Plötsligt tog hunden fart, hoppade över det nästan en och en halvmeter höga staketet och attackerade pojken. Hunden bet femåringen i ansiktet och ena armen.

– Hunden satt fast. Ägarinnan var inne och slog en planka i huvudet på den tre gånger innan den släppte. Så det var rejäla bett, säger Willy Persson, vakthavande befäl vid Malmöpolisen, till aftonbladet.se.

Hjälptes åt att skydda femåringen

Både pojkens anhöriga och ägarinnan hjälptes åt för att skydda femåringen. Polis och ambulans kallades till platsen och pojken fick föras till sjukhus för vård. Vid halvsjutiden på lördagen var det ännu oklart hur allvarliga skador pojken fick.

För polisen verkar ärendet dock vara utagerat. När en hund attackerar människor kan polismyndigheten utfärda ett förläggande om att den i framtiden ska beläggas med munkorg.

– Ägaren har ett strikt ansvar. Det betyder att det inte spelar någon roll om den har hoppat över ett staket, säger Willy Persson.

Hundägarna sa dock till polisen att hunden ska avlivas. Polisen kommer att kontrollera att så sker. Annars kan det, enligt Malmöpolisen, bli aktuellt att utfärda ett föreläggande.

Mattias Lundell

ARTIKELN HANDLAR OM