Håller gisslan sedan en vecka

Drama i London inleddes annandag jul

Foto: AP
Polisens hundförare bevakar huset i Hackney i London där gisslandramat pågått dygn efter dygn.
NYHETER

LONDON

Ett av den brittiska kriminalhistoriens längsta gisslandramer fortsatte också under veckoslutet med kraftig polisbevakning av en liten lägenhet i norra London. Inne i lägenheten håller en ensam man en annan person som gisslan sedan över en vecka tillbaka.

Foto: AP
Polisens prickskytt i ständig beredskap.

Gisslantagaren, som tros vara en 32-årig man vid namn Eli Hall, har suttit instängd i lägenheten på Graham Road i distriktet Hackney sedan den 26 december. Vem han håller som gisslan har inte avslöjats.

Bob Quick, polischef i Hackney, sade sig på lördagen hysa hopp om en fredlig lösning på dramat eftersom mannen i lägenheten fortfarande har kontakt med polisens förhandlare.

”Vi måste ha tålamod”

- Vi måste ha tålamod, sade Quick. Vi måste försöka få honom att inse att det enda rätta är att komma ut och frige den man han håller kvar.

Dramat började på annandag jul då poliser försökte flytta en parkerad bil som ett led i en utredning av en skottlossning i West End-distriktet i somras. Åtskilliga kringboende på Graham Road har sedan av säkerhetsskäl tvingats stanna kvar inomhus. Elen till lägenheten har stängts av.

Ett 50-tal poliser, några av dem med automatkarbiner, finns på plats dygnet runt. Belägringen beräknas hittills ha kostat uppemot en halv miljon pund (omkring sju miljoner kronor).

TT-AFP