Här mötte de Marcus

Så gick styckmordet till

1 av 3 | Foto: ANDERS DEROS
skulle rasta hunden 28-åringen och 46-åringen skulle rasta en hund när de stötte på Marcus Norén vid gångbron i Norre Katts park.
NYHETER

HALMSTAD

Marcus Norén, 22, ströps med en livrem och styckades med en köttyxa.

28-åringen och 46-åringen dumpade sedan kroppsdelar i Nissan när de var ute med hunden.

Det var i fredags morse som polisen hittade resterna av Marcus Noréns kropp i badkaret i 46-åringens lägenhet. Senare på dagen greps 46-åringen och hans 28-årige kamrat. På måndagen begärdes 46-åringen häktad, misstänkt för styckmordet. Även 28-åringen begärdes häktad, misstänkt för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden. Häktningsförhandlingen hålls på tisdagen.

Så gick mordet till

Vid fyratiden på lördagsmorgonen den 28 december träffade 46-åringen och 28-åringen Marcus Norén vid gångbron i Norre Katts park när de rastade en hund.

28-åringen började prata med Norén som följde med de båda männen frivilligt till lägenheten för att fortsätta festa.

Efter en stund uppstod av okänd anledning en konflikt mellan Marcus Norén och en av de två männen som tog fram en livrem och ströp Marcus Norén till döds. Samma morgon styckades Marcus Noréns kropp med en köttyxa som fanns i lägenheten.

Gömde kläderna i källaren

Kroppsdelarna packades sedan ner i tre plastsäckar som lades i badrummet.

Vissa kroppsdelar dumpades i Nissan på söndagen när 28-åringen och 46-åringen var ute och rastade hunden. Dagen efter hittade två barn Marcus Noréns huvud fastfruset i isen i närheten av en lekplats.

46-åringen ska ha gjort vissa medgivanden medan 28-åringen nekar till medhjälp till mord.

Den äldre mannen tog på sig mordet i samtal med 28-åringens faster. Fastern berättar för Aftonbladet att de båda männen var hemma hos henne samma dag som de greps. När styckmordet kom på tal sa 46-åringen:

- Jag fick ett spel och satte kniven i honom.

28-åringens pappa fick reda på mordet redan på lördagen. Aftonbladet erfar att han städade ut 46-åringens lägenhet för att undanröja bevis, att han skurade golvet rent från blod och tog hand om 28-åringens och 46-åringens kläder.

Pappan fick i uppdrag av sin son att bränna kläderna, men gömde dem i stället i källaren.

Hittade säck med kött

I lördags förhörde polisen pappan i flera timmar.

När han kom tillbaka till fastigheten bevittnade Aftonbladet hur han gick ner i källaren tillsammans med två polismän. I källaren lämnade han över kläderna.

Någon dag efter mordet kom en av grannarna in till 46-åringen för att köpa hasch. Han råkade då sparka till en av säckarna och frågade vad som fanns i.

46-åringen svarade att det var kött som skulle grävas ner.

Enligt chefsåklagare Ingela Sörgård sa 28-åringens pappa i polisförhör att han inte hade någon vetskap om mordet.

Men när Aftonbladet träffade honom i lördags berättade han:

- Jag fick veta vad de hade gjort. Hur tror du att det kändes?

Hans Österman, Susanna Vidlund