Dagens namn: Antonia, Toini
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Senaste nytt – i hela Sverige

    Trafikolyckor, bränder, knivbråk, snökaos.

Det hände en massa i Sverige det senaste dygnet - men inga morgontidningar kommer ut.

Aftonbladet bjuder därför på den här extra servicen - senaste nytt där du bor.

rån - utanför polishuset Kl 23.47 i natt rånade tre män den här jourbutiken i korsningen Fredriksbergsgatan-Östra förstadgatan i Malmö - bara hundra meter från polishuset.   rån - utanför polishuset Kl 23.47 i natt rånade tre män den här jourbutiken i korsningen Fredriksbergsgatan-Östra förstadgatan i Malmö - bara hundra meter från polishuset. Foto: PATRICK PERSSON

Skåne län

  01.23 Landskrona. En väktare på dansrestaurangen Strandpaviljongen får mottaga en dansk skalle och en flaska i bakhuvudet. Hans kollega larmar polis, som när de kommer till platsen ser ett tiotal personer som står i ring kring väktaren. De skingrar bråket och en person grips för misshandel.

  06.51, Malmö. Två personer blir knivhuggna efter att ha stigit ur en taxi på Branteviksgatan. Gärningsmännen tvingar upp dem i deras lägenhet där han plockar åt sig diverse föremål innan han försvinner från platsen.

  21.16, Tomelilla. Tre gärningsmän rånar en man på mobiltelefon och guldringar.

  23.47, Malmö. Tre män rånar en jourbutik på Östra Förstadsgatan med hjälp av ett pistolliknande föremål. De kommer över pengar och cigaretter. Affärsinnehavaren jagar efter gärningsmännen, men de försvinner. Tre män kommer in i butiken och visar pistolliknande föremål stjäl pengar och cigaretter. Affärsinnehavaren jagar efter, men tappar dem.

 

Blekinge län

  13.00, Bräkne-Hoby. Elden i en braskamin i en villa sprider sig okontrollerat. Räddningstjänsten larmas men de boende lyckas själva släcka branden.

 

Kalmar län

  05.00, Slätafly. Ett bostadshus brinner ned till grunden. Ingen skadas i branden.

  Eftermiddag, Vassmolösa. En villa totalförstörs. Familjen klarar sig utan skador.

 

Kronobergs län

  06.30, Växjö. En fotoaffär i centrum utsattes för inbrott. Gärningsmannen slog sönder dörren med en yxa som lämnades kvar i butiken. Bytet blev tre videokameror och ett antal kameraobjektiv till ett värde av 50 000 kronor. Polisen saknar spår efter tjuvarna.

  14.40, Växjö. Vid en singelolycka på riksväg 25 söder om Markaryd skadas två personer. Ingen av personerna uppges ha skadats allvarligt.

  15.40, Markaryd. Tre personer i en tyskregistrerad personbil kör av E 4. De förs med lättare skador till sjukhus.

  Övrigt. Ett större antal halkolyckor rapporteras - dock utan några personskador.

 

Jönköpings län

  01.39, Linnåkra. En mindre sotbrand bryter ut i en villa. Räddningstjänsten lyckas släcka branden innan den får spridning.

  16.53, Bottnaryd. En brand bryter ut i en lägenhet på Mogårdens äldreboende. Den äldre man som bor i lägenheten klarar sig utan skador. Brandkåren lyckas begränsa branden till lägenheten. Brandorsaken är en nerbrunnen adventsljusstake.

  09.50, Skillingaryd. En mindre brand bryter ut i ett garage. Mannen som bor i den intilliggande fastigheten uppges ha lagt glödande aska i en soptunna.

  21.00, Jönköping. En 48-årig man grips misstänkt för att ha misshandlat sin hustru. Både mannen och hustrun har fått lättare skador.

  Övrigt. Ett flertal halkolyckor inträffar i länet under dagen. Dessutom larmas om flera vattenläckor som en följd av sönderfrysta ledningar.

 

Västra Götalands län

  22.00, Herrljunga. Ett 20-tal ungdjur bränns inne när en ladugård brinner ner i Od. Inga djur kunde räddas. Räddningstjänsten lyckades rädda det intilliggande gårdshuset. Ingen person kom till skada vid branden. Brandorsaken är enligt polisen okänd.

  00.03 i natt, Uddevalla. En personbil och en taxi krockar i centrum. Ingen person kom till skada.

  12.55, Kungälv. En man blir påkörd av sin egen bil när han försöker stoppa en biltjuv. När mannen kommer ut från badhuset Oasen tillsammans med sitt barn upptäcker han att hans Jeep Cherokee - som han importerat för bara ett dygn sedan - var i rullning. Han försökte hindra biltjuven men blev då påkörd.

Mannen fördes till Kungälv sjukhus men klarade sig med hjärnskakning och brutna revben.

Rikslarm är utfärdat efter bilen. Polisen har inte gripit någon misstänkt för bilstölden. Men tjuven uppges vara i 25-30-årsåldern, med mörkt hår och misstänks för dråpförsök och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

  00.08 i natt, Uddevalla. Fönsterrutan på en entrédörr till en fastighet krossas på Nordanvindsvägen. Händelsen är polisanmäld som skadegörelse.

  00.00, Lidköping. En 47-årig man greps efter att ha misshandlat och hotat sin hustru i hemmet. Mannen anhölls på morgonen misstänkt för olaga hot och misshandel.

  Övrigt. Snöigt väglag orsakade flera mindre trafikolyckor. Inga personer har skadats.

 

Östergötlands län

  00.16, Norrköping. En 31-årig man grips för rattfylleri på Kommendantvägen efter rutinkontroll.

 

Gotlands län

  13.00, Hejdeby. Två personbilar krockar vid Tibblekorset. En person förs till sjukhus. Orsaken till olyckan är enligt polisen halka.

  21.00, Visby. Ett butiksfönster krossas i centrum. Händelsen polisanmäls som skadegörelse.

 

Södermanlands län

  17.35, Eskilstuna. En 35-årig man grips för olaga hot i sin bil vid infarten till Eskilstuna från Katrineholm. Han misstänks för att ha hotat sin före detta sambo på telefon och tas på vägen dit.

 

Stockholms län

  17.31, Kista. Två maskerade män rånar en livsmedelsbutik. De hotar personalen med kniv och ett pistolliknande föremål och får med sig kassan. Polisen hade i natt inga spår efter rånarna.

  02.50 i natt, Stockholm. En misstänkt vattenläcka inne på operan gör att vatten rinner in på Café Opera.

 

Västmanlands län

  02.00, Heby. En 43-årig man kör rakt in i en vägbom med snöskoter. Mannen drog på sig allvarliga skelettskador. Det tar lång tid innan hans kamrat kan larma polis eftersom ingen av dem har mobiltelefon. Under tiden blir 43-åringen svårt nedkyld i den 30-gradiga kylan. Men hans skador är inte livshotande.

  23.45, Fagersta. Fem personer förs till sjukhus efter halkolycka på väg 68 norr om Fagersta. Olyckan inträffade vid avfarten till Söderbärke.

  Måndag 00.45. Västerås. En kvinna i en bil skadas av glassplitter sedan någon släppt ner en sten eller is från gång- och cykelbro över E 18 vid Talltorpsmotet. Föremålet träffade vindrutan som krossades.

 

Örebro län

  13.06 Hällefors. En kartläsare avlider efter en avkörning i Bergslagsrallyt. Läs mer om olyckan i Sportbladet.

  18.25, Lindesberg. En 45-årig psykiskt sjuk man som varit försvunnen från sin bostad i fem timmar hittas välbehållen. Mannen, som hade ett ärende till den lokala icabutiken, anmäls försvunnen av sin pappa vid 15-tiden. Fadern uppgav för polis att sonen brukar försvinna ibland och att han var orolig eftersom det var så kallt ute. Militär och helikopter användes i sökandet.

  23.00, Örebro. En 45-årig man grips för drograttfylla och olovlig körning vid en rutinkontroll på Karlsgatan.

 

Värmlands län

  02.00, Grums. En man förs med helikopter till sjukhus efter att ha blivit misshandlad i närheten av Grums brukshotell.

  02.00, Jössefors. En ordningsvakt vräks till golvet så hans arm går ur led under ett bråk på Folkets hus.

 

Uppsala län

  Lördag 23.30, Uppsala. Två ungdomar i 16-årsåldern misstänks för fyra personrån under kort tid i centrala Uppsala. De hotar sina offer med en patronhylsa och uppger att den kommer att placeras i pannan om de inte lyder. Vid tre av rånen kommer gärningsmännen över mobiltelefoner, vid det fjärde lyckas offret slita tillbaka sin telefon och springa från platsen.

  00.30, Uppsala. En ung man rånas på sin plånbok på Brantingstorg av en man beväpnad med järnrör. En kvart senare inträffar ett liknande personrån på Djäknegatan. Polisen söker efter tre män i en bil som iakttagits i samband med rånen.

  01.00, Uppsala. En man som bor i en lägenhet på Sankt Persgatan vaknar av att två inbrottstjuvar finns i lägenheten. De tar med sig tre kameror och försvinner från platsen. Av någon anledning lämnar de från sig väskan med kameran i trapphuset. Tjuvarna kom in i lägenhet sedan mannen glömt låsa ytterdörren.

 

Dalarnas län

  03.00, Borlänge. En man knivskärs allvarligt i ryggen i samband med ett bråk mellan ungdomar i centrala Borlänge. Gärningsmannen är okänd av polisen. Mannen förs till Falu lasarett. Polisen uppger att skadorna inte är livshotande. Tre okända gärningsmän söks av polisen misstänkta för misshandel.

  08.00, Hedby. En villa börjar brinna i Hedby utanför Djura. Branden börjar kring skorstenen och sprider sig vidare. Två äldre män, i 70-80-årsåldern, som bor i villan förs till sjukhus med rök- och brännskador. Brandorsaken är enligt polisen soteld.

 

Jämtlands län

  15.00, Åre. En grupp fjällvandrare ringer fjällräddningen och meddelar att de gått vilse på fjället. De hittas välbehållna kort därpå.

 

Västerbottens län

  01.06, Umeå. Misshandel på krogen Mucky Duck.

  02.25, Umeå. Misshandel på samma krog. När polisen kommer fram har personerna försvunnit från platsen.

  02.35, Skellefteå. misshandel på torget. Ingen allvarligare skadad.

  14.19, Kåge. Två personbilar i halkolycka. Inga skadade.

  14.50, Österstrand. Viltolycka där bilist kör på ren.

  19.10, Lövsele. En bil kör över lösspringande gråhund. Den försvann från platsen och lämnar inga spår efter sig.

 

Västernorrlands län

  Matfors 07.00 En villa i Rude i Matfors började brinna vid sjutiden i går morse. Husets övervåning blev brandskadad. Familjen som bodde i huset kunde ta sig ut oskadda.

Johan Edgar, Carl Hjelm
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet