Bond och Madeleine på drömsemester

1 av 2
Roger Moore och Madeleine.
NYHETER

Kungafamiljen är på semester med James Bond.

Just nu njuter de av solen i Thailand - tillsammans med den gamle dubbelnollan Roger Moore.

Kungaparet befinner sig på lyxkryssaren Star Flyer utanför Pattaya i Thailand. På det 120 meter långa lyxskeppet njuter kungen, Silvia, Carl Philip och Madeleine av sol och bad.

Kronprinsessan Victoria har återvänt till vinterkylan i Sverige för några dagars ledighet innan arbetet på Slottet börjar.

Reser med 20 vänner

Ombord på Star Flyer finns ett hundratal passagerare, varav ett 20-tal är kungaparets vänner.

Enligt vad Aftonbladet erfar har kungaparet också sällskap av den världsberömde skådespelaren Roger Moore och hans hustru Christina Tholstrup.

- Det är inte omöjligt. Han är en god vän till prinsessan Lilian och jag vet att kungaparet har träffat honom vid flera tillfällen, säger hovets informationschef Elisabeth Tarras-Wahlberg.

Roger Moore har precis som kungafamiljen hus på Franska rivieran. Och när dubbelnollan fyllde år häromåret var prinsessan Lilian över och gratulerade i London.

Moore känner ägaren

Roger Moore är dessutom god vän till Star Flyers svenske ägare Mikael Kraft och var på plats när lyxskeppet döptes i Monaco.

Han och hustrun Christina Tholstrup gillar att umgås i kungliga kretsar. Sedan flera år är de vänner till den danska kungafamiljen. Paret var gäster när prins Joachim och hans Alexandra döpte sin lille Felix i oktober förra året.

Stor Bond-fantast

Kungen gillar James Bond-filmerna och såg den senaste med Pierce Brosnan på en privat förhandsvisning i december.

Men hans favoritskådis som den brittiske agenten är Roger Moore.

- Kungen tycker han är roligast. De har antagligen en hel del att prata om. Kungen är speciellt intresserad av alla tekniska prylar som finns i filmerna, säger en källa till Aftonbladet.

Daniel Nyhlén