Kvinna krossad under lastbil

Två svåra olyckor i det hala väglaget

NYHETER

När kranbilen lyfte den frontalkrockade lastbilen hittade polisen en bil till.

Den låg hopknycklad under lastbilen - och kvinnan som kört den låg död i vraket.

När polisen strax före klockan fem i går kväll kom till trafikolyckan på Nissanstigen mellan Halmstad och Jönköping förstod man att olyckan var svår.

En lastbil och två personbilar hade krockat eller kört av vägen strax söder om Hyltebruk. Fem personer var skadade, flera av dem allvarligt. Och när en kranbil sedan lyfte på den välta lastbilen vid vägkanten hittade polisen ytterligare en bil.

Väjde åt samma håll

- Den var totalt krossad under lastbilen och hade körts av en kvinna. Hon omkom i kraschen, säger Andreas Bengtsson vid polisen i Halmstad.

Polisen vet inte hur olyckan gick till.

Lastbilschauffören berättar att han såg ljus på sin väghalva och valde att väja åt vänster för att undvika en frontalkrock. Då väjer den mötande bilen åt samma håll - och kollisionen är ett faktum.

- Vi vet inte om det är bilen under lastbilen eller en av de två personbilar som står på vägen som lastbilen krockat med, säger Andreas Bengtsson.

Utöver den omkomna kvinnan som hittades under lastbilen skadades fem personer, varav två allvarligt.

Olyckan i Hyltebruk var inte den enda i går. Fem kvinnor skadades då två bilar kolliderade i Trollhättan i går kväll.

Tre av kvinnorna fick svåra skador, två kunde själva ta sig ur sin bil.

Olyckan började med att en bil fick en lätt sladd mot iskanten längs vägen. Bilen snurrade ett halvt varv, kom över på fel vägbana och gled bakåt, in i fronten på en bil i mötande trafik.

Isigt och halt

Kollisionen var så kraftig att den sladdande bilen fortsatte över vägrenen och stannade bara en meter från järnvägsspåren som löper intill.

Olyckan skedde på Vänersborgsvägen, länsväg 2028.

Enligt vittnen höll ingen av bilarna hög fart. Det var isigt och spårigt på vägbanan, och mycket halt med 15 grader kallt.

Lena Olsson