Tv-stjärnan är tyske kanslerns älskarinna

Gerhard Schröders fjärde äktenskap påstås vara över

NYHETER

BERLIN

Förbundskansler Gerhard Schröder, 58, har ett hemligt förhållande med en 36-årig tv-journalist.

Ryktena har orsakat stort rabalder i Tyskland.

Det var den brittiska tidningen Mail on Sunday som ”avslöjade” historien om Schröders nya käresta Sandra Maischberger. Hon har sin egen tv-show på CNN:s systerkanal i Tyskland.

Hon är känd som en riktigt tuff intervjuare och fick under fjolårets val leda debatten mellan Gerhard Schröder och hans motståndare Edmund Stoiber.

Mette-Marit blev bränd

I maj förra året skickades hon till Oslo för att göra en intervju med det norska kronprinsparet inför deras besök i Tyskland. En av tv-teamets lampor gav både Mette-Marit och Håkon svåra brännskador i ansiktet.

Före julhelgerna gick Schröder till domstol för att stämma en lokaltidning för uppgifter som de publicerade den 4 december. I tidningen påstods att Schröders äktenskap med Doris Schröder-Köpf, 38, bara existerade på papperet – att kanslern aldrig övernattar i parets villa och att när det äkta paret talar med varandra, sker det genom skrik och gräl.

För att vinna i domstolen måste Gerhard Schröder skriftligt intyga att hans äktenskap är intakt.

Men lokaltidningen säger sig ha bevis för att Schröder står inför en skilsmässa.

”Det är galenskap”

Hiltrud ”Hillu” Schröder, 54, var Gerhards tredje hustru och säger till Mail on Sunday att hon hört talas om Gerhards nya affär.

– Han är en gambler som älskar att ta risker. När jag fick reda på att han hade en affär med Doris förlät jag honom. Men när allmänheten fick veta var han tvungen att gifta sig med henne.

– Men är göra detta ännu en gång – det är galenskap.

Enligt tidningen var det ”Hillu” som uppfostrade arbetarklassgrabben Gerhard. Han hade ingen hyfs när de träffades, utan hade med sig de seder han lärt av sin ensamstående mamma som fick ta hand om fyra barn när Gerhards pappa dog i kriget.

Rent politiskt är det för Schröder helt avgörande att en skilsmässa inte kan bli bekräftad innan de regionala valen i hans delstat Niedersachsen är klara.

Han behöver minst tio procent av rösterna – och ett bråk med Doris kan reducera hans chanser. Och om delstatsvalet blir ett misslyckande är Schröders dagar som förbundskansler räknade.

Asbjørn Svarstad

[email protected]

Asbjørn Svarstad