46-åringen erkänner: Jag dödade Marcus

Hävdar att han dödade
22-åringen i nödvärn

NYHETER

HALMSTAD

Idag häktades 46-åringen, misstänkt för mordet på Marcus Norén, 22, i Halmstad.

Han erkänner att han dödade Marcus Norén och sedan styckade hans kropp men säger sig ändå vara oskyldig till mord.

Foto: peter knopp
46-åringen häktades på tisdagen.

46-åringen erkände genom sin advokat Kaj Lindström att han dödade Marcus Norén genom att slå honom i huvudet med ett okänt tillhygge.

Han erkände även att han styckat kroppen efter dådet.

46-åringen uppger att Marcus Norén attackerat honom med en kniv.

Åklagaren säger att utredningen inte har kommit fram till något klart motiv för mordet.

Häktningsförhandlingarna skedde efter 46-åringens medgivande bakom lyckta dörrar. Han häktades till och med den 21 januari, misstänkt för mord samt brott mot griftefriden.

28-åring nekar till brott

28-åringen som är misstänkt för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden häktades också på tisdagen. Han nekade genom sin försvarare Göran Ruthberg till brott mot griftefrid samt skyddande av brottsling. Efter det skedde förhandlingarna bakom lyckta dörrar.

Polisen tror att 28-åringen var delaktig i mordet men åklagaren gör en annan bedömning i häktningsframställan.

Chefsåklagare Ingela Sörgård sade dock före förhandlingen att hon inte avskrivit misstanken om mord eller medverkan till mord för 28-åringen:

- Det betyder bara att jag inte kunde begära honom häktad på sannolika skäl misstänkt för mord eller medverkan till mord.

Hon sade att det finns risk för att mannen avviker eller på annat sätt undandrar sig straff. Enligt åklagaren finns det också risk för att 28-åringen undanröjer bevis och begår fortsatt brottslighet.

Kroppen styckades

De båda männen har sedan i fredags varit frihetsberövade.

Efter att Marcus Norén dödats, styckades hans kropp. Hans avhuggna huvud hittades av två syskon, en 10-årig pojke och en 13-årig flicka, dagen före nyårsafton fastfruset i Nissan i centrala Halmstad. Dagens därpå hittades fler likdelar och även klädesplagg i ån.

Andra kroppsdelar påträffades sedan den 3 januari i 46-åringens lägenhet. I lägenheten hittades polisen de resterande delarna av Marcus Noréns kropp. Den låg gömd i badrummet under diverse bråte och var skyld av platssäckar.

Ingen fanns i lägenheten när polisen slog till men 46-åringen och 28-åringen dök upp under dagen. Både greps av polisen och anhölls under dagen.

Susanna Vidlund, Jens Kärrman, TT