Innelistan

NYHETER

1. (1.) ”Robinson”-Leif

Vad är det där som kommer flytande ute i vattnet utanför ”Robinson”-ön? Det är bara Leif som kommer släpande på ännu en flotte skrot. Snart har han och hans kompis Erold byggt om de gamla burkarna till en mikrovågsugn, ska du se.

2. (NY) ”Robinson”-Mirre

Mirre är inte bara socialt kompetent, hon är också stark, envis och tävlingsinriktad. Det visade hon inte minst när hon stod i 47 graders värme i två timmar och höll upp en arm. Har helt klart Alexandra Zazzi-potential.

3. (NY) Åke Hellqvist

Åke är vd för engelska affärskedjan Debenhams nyöppnade Stockholmsfilial. Debenhams har något så ovanligt som trendiga kläder i storlekar större än 42. Prisa gudarna!

4. (2.) Sara Wennerblom

Sara gör tv för svenska folket, inte bara för filmvetare. Hon har lett ”Filmkrönikan” i sex år och kan fortfarande låta bli att snöa in sig i vetardiskussioner kring klipp, ljus och ljud.

5. (3.) Henrik Schyffert

Schyffert har hållit sig borta från rampljuset i några år men kommer till våren tillbaka i rutan. Då ska han bli ny programledare för suveräna programmet ”Parlamentet” i TV 4.

6. (4.) Grynet

Ungdoms-tv har hittat en suverän programledare i Elin Eks rollfigur Grynet. Nu fattas bara att en ”riktig” Grynet dyker upp i rutan. Det saknas en kvinnlig programledare med drag och personlighet i svensk tv.

7. (6.) Gösta Ekman

Gösta Ekman har visserligen spelat Shakespeare, men folkkär har han främst blivit i sina komiska roller som Jönssonligans ledare ”Sickan” och som herr Gunnar Papphammar. Syns i TV4 på lördagar.

8. (NY) ”Robinson”-Anna

På sjungande finlandssvenska säger Anna som det är och hycklar inte. Har blivit bra mycket trevligare och mer omdömesgill sedan parhästen Annelie försvann från ön.

9. (9) Vivi Andersson

Vimmelreportern Vivi var först programledare på ZTV men syns nu på TV3. Alltid glad, alltid intresserad och gör ett ganska otacksamt jobb utan att någonsin se trött eller uttråkad ut.

10. (10) Javiera Munos

Javiera är mest känd som den sprängda dunkudden från förra årets Melodifestival, där hon framförde ”No hay nada más” iförd en fjäderklänning. Men nu ska hon bli Sveriges svar på Shakira och göra

latinopop hos nytt skivbolag.

Utelistan

1 Ulla Skoog

Ulla Skoog är i det närmaste geniförklarad. Det är svårt att förstå varför. ”Reuter & Skoog” skulle gärna få heta ”Reuter & Reuter”. Då skulle programmet bli en riktig skrattfest.

2 Suzanne Sjögren

Inget ont om Suzanne i stort, men något måste ju vara vajsing hos henne när hon tackar ja till att leda programmet ”Världens starkaste man”.

3 Charles Murelius

Det är många deltagare i ”Robinson” som är irriterande, men värst är sprätten Charles. Han pratar som om allt han säger är väldigt viktigt, utan att någonsin säga något värt att lyssna på.

ARTIKELN HANDLAR OM