Han var deras nästa offer

41-åriga småbarnspappan stod på åtalade styckmördarnas dödslista

NYHETER

De misstänkta styckmördarna i Täby hade fler offer på sin dödslista, fruktar polisen.

En 41-årig småbarnspappa från Östergötland skulle mördas - på uppdrag av ett mc-gäng.

Foto: PRIVAT
Han skulle mördas 41-åringen och hans familj skyddas nu av polisen. Enligt vad Aftonbladet erfar befinner de sig utomlands.

I går inleddes rättegången mot de tre östeuropéer som misstänks ha styckmördat en man i en villa i Täby den 3 juli. Männen utgjorde en renodlad dödspatrull, uppger flera källor.

De hade fått i uppdrag att ta livet av tre män i den kriminella eliten i Stockholm och Uppsala. Men morden utfördes aldrig, i stället sköt de och styckade en av sina egna.

Aftonbladet kan nu avslöja ytterligare ett tilltänkt offer.

En 41-årig man från Östergötland skulle mördas av männen, enligt polisens teorier. Uppdragsgivare var ett mc-gäng som har nära band till Hells Angels.

Träffade mc-ledare

I somras åkte östeuropéerna till Norrköping och träffade den 36-årige ledaren i mc-gänget.

Som ersättning för dådet skulle männen bli "serverade" ett värdetransportrån i Norrköping, tror polisen. All planering inför rånet skulle vara klar i förväg.

Polisen i Östergötland har upprättat en anmälan om stämpling till mord och förhört östeuropéerna. Men utredningen har inte lett någon vart. Ännu finns bara indicier.

Skyddas av polisen

41-åringen och hans familj skyddas av polisen. Enligt vad Aftonbladet erfar så är han utomlands.

Mc-gängets hat mot 41-åringen beror på att han hade samarbetat med polisen i en ekobrottshärva. Han anklagades för att vara en "golbög".

Misshandlades svårt

Den 10 mars blev han i två timmar svårt misshandlad i mc-gängets lokal. Efteråt tvingades han torka upp blodet med hushållspapper.

Därefter körde mc-gänget iväg med 41-åringen, som hade fått käken avslagen och var svårt medtagen. Han tvingades sätta sig bakom ratten och ensam köra av vägen.

Erkände styckning

Mc-gänget ville få det att se ut som om skadorna hade uppstått vid en trafikolycka.

När Roslagspolisen i somras grep de tre östeuropéerna - en ryss, en vitryss och en estländare - som misstänkta för styckmordet i Täby, avslöjades deras kontakter med mc-gänget.

Vid rättegången i går, som hölls i säkerhetssalen, läste åklagaren Jan Axelsson upp de makabra anklagelserna. Två av männen erkände att de deltagit i styckningen av sin kamrats döda kropp.

Andreas Harne

ARTIKELN HANDLAR OM