Våldtogs av pistolman på vinden

Drogs in i porten av okänd man

NYHETER

Klockan var närmare halv fyra på natten när den 18-åriga flickan gick ensam genom Gamla Enskede i södra Stockholm. På Handelsvägen blev hon indragen i en port av en okänd man.

En timme senare fördes hon chockad till Södersjukhuset i Stockholm – utsatt för en överfallsvåldtäkt.

Foto: HASSE ROSENTHAL
Den våldtagna 18-åringen fördes med ambulans till sjukhus tidigt i går morse.

Polisen larmades till platsen kvart i fyra på onsdagsmorgonen.

– Flickan mötte mannen ute på gatan. Han sa att han hade en pistol under jackan och drog in henne i en trappuppgång, berättar Krister Sehlstedt, vakthavande på Söderortspolisen.

Tvingad upp på vinden

Mannen slet med sig kvinnan upp på vinden där hon utsattes för en oral våldtäkt.

– När våldtäkten var fullbordad lyckades flickan sparka sig loss och bankade på dörren hos en boende i huset. Därifrån ringde hon, säger Krister Sehlstedt, vakthavande på Söderortspolisen. Han berättar att den svårt chockade flickan fördes med ambulans till Södersjukhuset för att undersökas av läkare. På onsdagen hördes hon av polisen och bilden av gärningsmannen har börjat växa fram.

”Bra signalement”

– Flickan har kunnat lämna ett bra signalement på mannen. Vi har en misstanke om vem det kan vara, säger Krister Sehlstedt.

Mannen är mellan 20 och 25 år gammal, har smal kroppsbyggnad och är omkring 165 centimeter lång.

Enligt Anders Östlund, kriminolog och analytiker, är det mycket ovanligt att våldtäktsmannen använder vapen.

– Det kan tyda på att gärningsmannen försökt begå en våldtäkt förut men inte lyckats. Nu har han bestämt sig för att få offret att göra som han säger och då använder han vapen, säger Anders Östlund.

Utklädd till rörmokare – hotade med kniv

Fler våldtäkter under hot:

Läs också:

Igår natt överfölls en 18-årig flicka av en okänd man i södra Stockholm. Hon drogs in i en trappuppgång under pistolhot och utsattes för en våldtäkt. Anmälningarna av överfallsvåldtäkter, där offret och gärningsmannen inte känner varandra, har ökat de senaste tio åren.

Frida Johansson