Peruanskt plan med 46 ombord kraschade

Tappade kontakten med kontrolltornet strax före laddning

NYHETER

LIMA

Ett peruanskt trafikflygplan med 46 människor ombord kraschade på torsdagen strax innan det skulle landa i en djungelstad i norra Peru, meddelade flygbolaget Tans.

Trafikledningen i staden Chachapoyas, 64 mil norr om Lima, förlorade kontakten med flicht 222 tre minuter innan det skulle landa.

- Det var då vi förlorade kontakten med planet och vi har ingen mer information, sade flygbolagets talesman Jorge Belevan till nyhetsbyrån AP.

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån DPA har flygbolaget Tans bekräftat att det försvunna planet har störtat i Amazonasområdet nära staden Chachapoyas. Uppgifter om kraschen kom först från ögonvittnen i området.

Bland passagerarna fanns sju barn och ett belgiskt par, enligt Jorge Belevan.

Efterspaningar i djungeln

Spaningar inleddes i området efter planet som är av typen Fokker 28. Vid 22.30-tiden uppgav myndigheterna att de trodde sig ha lokaliserat planet i området Lonya, som ligger cirka 2 300 meter över havet.

Det fanns dock ännu inga uppgifter om omfattningen av skadorna eller eventuella överlevande.

Planet kom från kuststaden Chiclayo, en halvtimmes flygresa därifrån. Tans Peru startade den linjen i november för att öka turismen i det bergiga djungelområdet kring Chachapoyas.

Enligt nyhetsbyrån AP hade flygbolaget chartrat planet av flygvapnet i Peru.

TT-Reuters , Susanna Vidlund