”Vi fick en elräkning på 114 000 kronor”

Nätläsarna rasar mot elräkningarna

NYHETER

I mitten av oktober fick vi en elräkning på 114 000 kronor! Den skulle betalas på tre veckor. Jag grinade i flera dagar och kunde inte sova.

Jag ringde till Hem El, Fortum, de hittade inget fel. Jag ringde tre gånger och till slut fick jag hjälp av en trevligt kille, som spärrade räkning tills vi hittade felet. Vi skulle alltså leta fel själva!

Vi började mäta hur mycket det går per dygn och kollade så att mätaren gick rätt. Men vi hittade inget fel. Jag minskade på värmen och det började bli kallt i huset. Till slut fick vi tag på en kille som kom hit efter

1 1/2 månad och bytte ut mätaren.

Han ringde sedan och meddelade att det var fel på mätaren! Vi blev helt plötsligt 80 000 kronor rikare! Det skulle komma en ny räkning som skulle stämma bättre. Mätaren hade alltså tagit med sig en extra siffra och då blev det så mycket.

Nu har vi äntligen fått våran nya räkning och då var den också så att vi skulle betala den på tre veckor och ingen ursäkt från Fortum

Tina

12 000 efter avräkning-aargh.trots vedspis och kamin...

Maria

Vi bor i villa med 4 barn och 2 vuxna. Barnen är hos oss varannan vecka. Vi 5400:- i elräkning denna månad, inte så kul , men vad ska man göra??

Har ni något förslag?

Helena

Fick en el-CHOCK. Har inte hämtat mig ännu, det kom en liten räkning på 21200 kronor.

Perre

Skitbra att ni tar upp detta, för det får finnas gränser vad man kan tåla.

Har fått en 28 procentig höjning från 1947 kronor i november till 2675 i januari, det är på tok för mycket!

Mikael från Varberg

Mottog ett brev igår från Plusenergi här i Göteborg. De höjer till 96,1 öre/kWh inkl moms fr o m 22 januari. Inte nog att de dubblade fr o m 1 januari till 56,9/kWh, nu skall det höjas ännu mer. För mig verkar det som det som ett lurendrejeri där de utnyttjar vädret till att dra in pengar till bolagen. Detta är inte första gången som Sverige har haft kalla vintrat och varma somrar. Hur blåögda tror de att svenska folket är egentligen?!

Mariah

Min elräkning har gått upp med 125 procent,

Eva

Vi fick en inte alltför rolig sluträkning på den förbannade elen. Lite drygt 17500 kronor. Gissa om man blev nöjd eller inte. Nu blir det bergvärme. Men det blir väl någon fånig politiker som kommer på att alla med energibrunnar ska betala extra skatt.

En ELändigt irriterad konsument

Fick elräkningen för December igår. Min första tanke var att Sydkraft gått över till kvartalsvis fakturering men icke. Det var December månads faktura!

Gick in till grannen för att analysera våra räkningar och det var nästan på kronan samma = detta måste vara sant och rätt.

Det värsta är inte att priset gått upp från 17,49/kWh Dec.00

till 69,32/kWh Dec.02 (exkl skatter och moms) utan att jag inte fattar vad jag betalar för. Det gör inte grannen heller.

Alla plus och minus-tecken på fakturan gör mig förvirrad. Rapporterar in min mätarställning varje månad för exakt debitering av förbrukad energi (om man nu kommer fram). Ändå är fakturan full av beräkningar samt avgår.(stön)

Palle

Jag gör konternuerlig uppföljning på elförbrukningen och därför har jag

hygglig koll på densamma. Om man bara läser av mätaren en gång i månaden och sedan jämför månadsvis / årsvis får man ju bra koll på läget!

Rolf

Fick höjd elräkning med 500:- i månaden ,alltså med 6000:- på ett år! Så nu får man äta mindre och cykla så mycket som möjligt. Att avläsa en elräkning är helt omöjligt! De kan lura mig att betala hur mycket som helst.

Snart är elen dyrare än huslånets ränta! De skyller på vattenbristen men om det skulle bli översvämning(vattenöverskott) ett år, inte sänker de elavgiften då, vilket skulle vara rimligt!

ARTIKELN HANDLAR OM