Greps för knivhugg – erkände mord

Kvinna och två barn hittades mördade i lägenhet

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
Polisen i Oslo hittade på lördagen en kvinna och två små barn mördade i en lägenhet i stadsdelen Hauketo. Kvinnans 28-årige make har begärts häktad misstänkt för mord. Avslöjandet av vad polisen betraktar som en familjetragedi skedde sedan den 28-årige mannen gripits för att ha knivhuggit en kund i en lågprisbutik.
NYHETER

Den 28-årige mannen greps i dag när han stack ned en annan man i en norsk mataffär.

När polisen kom till platsen sa han:

– Jag har dödat min fru. Hon ligger i vår lägenhet.

I lägenheten upptäcktes familjetragedin – parets två barn hittades också döda.

Norska Aftenposten har talat med ögonvittnen i lågprisbutiken Rema 1000 i Oslo. De berättar att de två männen kom inspringande i butiken och började bråka.

Innan polis hann ta sig till platsen kulminerade bråket – och den ene mannen stack den andre i höften.

– Mannen blödde kraftigt och har skickats till Ullevålsjukhuset med skador som inte är så allvarliga, säger insatschefen Hilde Walsø till Aftenposten.

När han greps berättade han för poliserna att han dödat sin fru och att hon låg död i deras gemensamma lägenhet.

Polisen tog sig in i lägenheten – och fann mannens tidigare fru död. Polisen bekräftar att orsaken till att man gick in i lägenheten var vad den 28-årige mannen sa när han greps.

Familjetragedi

I lägenheten förstod man vidden av tragedin – parets två barn hittades också döda. Kvinnan och mannen levde sedan en tid tillbaka åtskilda.

- Vi ser detta som en familjetragedi, säger polisinspektör Terje Kristiansen till norska VG.

Hittills vet man dock lite om vad som hänt i lägenheten. Sista gången kvinnan sågs i livet var i går kväll. Mer än så är inte känt om när morden ägde rum.

– Vi har fått bekräftat att en död kvinna hittades i lägenheten. Det är för tidigt att säga om hon har dödats, men det finns sådant som tyder på att det kan handla om mord, säger Laila Back vid krimjouren till norska Nettavisen.

Den 28-årige mannen är tidigare straffad.

Mattias Lundell

ARTIKELN HANDLAR OM