Snart kan du lyssna på Aftonbladet

Två gånger i timmen i Rix FM:s morgonprogram

Foto: Sara RINGSTRÖM
Aftonbladets röster i etern tillhör reportrarna Anna Hjalmarsson, Kajsa Hallberg och Fredrik Lindén. Tidningens nyhetssändningar börjar redan på måndag i Rix FM.
NYHETER

Snart kan du höra Aftonbladets nyheter även i radion.

Från måndag 20 januari sänds de två gånger i timmen i Rix FM:s morgonprogram.

– Det här är jättekul. Nu når vi ännu fler människor med våra nyheter, säger Kalle Jungkvist, chefredaktör på aftonbladet.se.

Det är i Rix FM:s program Morron Zoo, som sänds mellan klockan 06 och 10 i 25 stationer över landet, som aftonbladet.se:s nyheter kommer att höras.

– Vi sänder korta, snabba nyheter varje halvtimme. Nyheterna sänds här från vår egen radioredaktion, säger redaktionschef Sigge Ennart.

Radio sedan tre år

Aftonbladet.se har sänt nyheter i radio på nätet under tre år men för att kunna lyssna på det måste man ha tillgång till en dator.

– Nu behöver man inte det längre. Du kan höra våra nyheter i vanlig radio, säger Fredrik Lindén, en av tre radioröster på aftonbladet.se. De övriga två är Anna Hjalmarsson och Kajsa Hallberg.

På eftermiddagarna kommer nyheter från aftonbladet.se att höras en gång i timmen mellan klockan 15 och 18 i Rix FM.

– Det blir vanliga, snabba telegramnyheter, säger Marianne Schvarcz, chef för radioredaktionen.

Större än P 3

Morron Zoo, med programledarna Roger Nordin, Titti Schultz och Gert Fylking, når 462 000 lyssnare. Det är fler än P 3:s Morgonpasset.

– Aftonbladet blir ett än mer komplett mediehus. Nu har vi papperstidningen, vi har nättidningen, vi har radion. På alla sätt kan man ta del av Aftonbladet. Det går inte att komma undan våra nyheter, säger Marianne Schvarcz.

Per-Iwar Sohlström