Nya gripanden i ricinfallet

Ytterligare sex misstänkta giftterrorister greps i natt

NYHETER

Ytterligare sex personer med koppling till den terroristmisstänkta ricinligan greps i Storbritannien under natten till måndagen.

Tidigare har sju män gripits sedan polis förra veckan påträffade det dödliga giftet ricin i en lägenhet i London.

Fyra av de tidigare gripna väntas under måndagen åtalas för terrorism. Polisen befarar att de hade långt gångna planer på en terroristattack.

Och under natten mot måndagen greps alltså ytterligare sex personer - fem män och en kvinna - i kuststaden Bournemouth i sydvästra England.

Enligt den brittiska nyhetskanalen Sky News har gripandena koppling till ricinligan. Polisen har dock hittills inte kommenterat uppgifterna, uppger nyhetsbyrån Reuters.

Huvudmännen kom undan

Små mängder av giftet hittades förra söndagen i en lägenhet i Wood Green i norra London efter tips till den brittiska säkerhetstjänsten.

Ämnet är ytterst giftigt. Ett enda gram uppges vara tillräckligt för att döda mer än 30 000 människor.

Brittisk säkerhetstjänst har länge varnat för risken för terroristattacker i Storbritannien. Därför togs avslöjandet av ricinligan på mycket stort allvar.

Efter förra helgens gripanden befarade brittisk polis att huvudmännen bakom ricinligan kommit undan med giftet, och drog därför igång ett stort och omfattande sökande efter fler inblandade.

Mer information inom kort.

Jakten på terrorister

Fredrik Rundkvist, TT

ARTIKELN HANDLAR OM