40-årig kvinna anhållen för mord

Misstänks ha mördat 22-årig man som hittades vid sjö

NYHETER

En 40-årig kvinna anhölls i dag misstänkt för mordet på en 22-årig man – vars nakna kropp hittades i maj förra året vid sjön Flogen i Fagersta.

Kvinnan anhölls i sin frånvaro och kunde gripas några timmar senare.

Hon är tidigare dömd för våldsbrott.

Polisen i Västmanland meddelade i dag att ytterligare en person gripits misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord på en 22-åring från Borlänge i somras.

Kvinnan är den tredje som delges misstanke om inblandning i mordet på den 22-årige mannen. Sedan tidigare sitter två män, 22 och 24 år, häktade. Och åklagaren har tidigare talat om att om att ytterligare gripanden kunde komma.

I övrigt lämnar polisen – liksom tidigare i fallet – få kommentarer om gripandet. Vid de häktningsförhandlingar som hållits har advokaterna belagts med yppandeförbud. Klart är dock att alla tre nekar till anklagelserna.

Hittades av fritidsfiskare

Polisen utredningsarbete har varit mycket långt. En fritidsfiskare hittade 22-åringens döda kropp vid sjön Flogen i maj i fjol. Då hade 22-åringen – som bara var klädd i ett par svarta kalsonger – legat i nästan två veckor i den svårtillgängliga terrängen.

Först hittade polisen inga spår av brott, men snart blev det en mordutredning. Utredarna hade lite att gå på och famlade länge efter spår.

Direkt avgörande blev en rad tekniska fynd – uppgifter har gjort gällande att det handlar om en del av 22-åringens tillhörigheter – som hittades i slutet av sommaren. Vad Statens Kriminaltekniska Laboratoriums spårsökning gav har polisen inte velat säga.

Sakta har polisen letat fram de misstänkta. Först greps en 24-årig man, senare en 22-åring.

I dag fattade åklagaren så beslut om att anhålla en 40-årig kvinna. Några timmar senare greps hon i Hallstahammar.

Polisen uppger att kvinnan tidigare är dömd för våldsbrott.

Mattias Lundell