Pavarottis son dog vid födseln

NYHETER

Operasångaren Luciano Pavarottis partner Nicoletta Mantovani förlorade ett av barnen, en son, när hon födde parets tvillingar igår på måndagen.

Ändå betecknar läkarna det som en seger eftersom hennes graviditet var mycket svår.

Den lilla flickan som överlevt kommer att döpas till Alice.

Luciano Pavarotti som är 67 år har tre vuxna döttrar sedan tidigare, medan Nicoletta Mantovani, 33, får barn för första gången.

Men hennes graviditet var mycket komplicerad. Ursprungligen väntade hon trillingar men ett av fostren utvecklades aldrig och blev ett hot mot de andra två.

På grund av komplikationerna har Nicoletta Mantovanis hela graviditet noggrant övervakats.

I 31:sta veckan upptäckte läkarna i Bologna att det ena fostret av de två som utvecklats inte fick tillräckligt med syre.

Så igår på måndagen genomförde läkaren förlossningen med kejsarsnitt men bara den lilla flicka överlevde.

Hon vägde 1 750 gram när hon föddes och enligt uppgift mår både hon och mamman bra. Men flickan ska vistas på en neo-natalavdelning under en tid.

Pavarottis tidigare äktenskap med hustrun Adua varade i 35 år. Med henne har han de tre döttrarna Lorenza, 40, Cristina, 38 och Giuliana, 35.

Äktenskapet upphörde på grund av Pavarottis relation med Nicoletta som var hans personliga assistent och också skötte hans affärer.

Förra året dog hans mamma Adele. Trots hennes dödsfall genomförde han de inplanerade konserterna.

Inför Nicolettas tvillingfödsel hade han skjutit upp en konsert den 5 februari med "De tre tenorerna" som samarbetet mellan honom, Placido Domingo och José Carreras.

Simone Söderhjelm