Man sköts till döds i lyxhus

NYHETER

En 53-årig man sköts till döds i sin lyxvilla i Malmö i går.

Skotten som dödade gick troligen in genom en fönsterruta i villan.

Mannen är en välkänd ekobrottsling.

53-åringen har bott på gatan i området Bellevue-gården i många år. Huset är mycket exklusivt med stor tomt och swimmingpool.

Vid halvtiotiden i går kväll larmades polisen av ett vittne som sett ett skotthål i ett fönster på villans bottenvåning.

Känd av polisen

- När vi kom dit visade det sig att huset beskjutits. Mannen låg skjuten inne i huset, säger Lars Förstell, informationsansvarig vid Malmöpolisen.

Allt tyder på att mannen träffats genom en fönsterruta. Han verkade ha avlidit direkt enligt polisen, något som konstaterades av ambulanspersonal som senare kom till villan.

53-åringen är känd av polisen för omfattande ekonomisk brottslighet.

För två år sedan dömdes han för grovt bedrägeri, försök till grovt bedrägeri, försök till bokföringsbrott och grovt skattebedrägeri.

Villan ägs enligt vad Aftonbladet erfar av mannens bolag. Polisen utesluter inte att det handlar om någon form av uppgörelse.

- När det är en person som har ett umgänge i brottsliga kretsar måste vi beakta det. Men vi tittar på alla möjligheter, säger Lars Förstell.

En av mannens grannar berättar att han pratat med mannen flera gånger men att de inte kände varandra väl. För några år sedan var det många högljudda fester i huset som varade till långt in på nätterna, berättar han.

"Vana vid det mesta"

- Vi är vana vid det mesta. Men på senare tid har det varit lugnare, säger han.

Mannen bodde enligt polisen ensam i villan. Han har två vuxna barn.

I natt pratade polisen med grannar. De hoppas på vittnesuppgifter gällande bilar, personer eller annat.

- Vi vill också försöka ta reda på om mannen har känt sig hotad, säger Lars Förstell.

Annika Sohlander