Spikades i handen och sårades med motorsåg

Grov tortyr av kvinna gav bröder långa fängelsestraff

NYHETER

Åtta respektive fem års fängelse blev straffet för två bröder, 25 och 32 år gamla, från Borlänge som åtalats för två fall av tortyrliknande misshandel.

I juli blev en kvinna slagen med ett järnföremål och fick en spricka i axeln och en fraktur i ansiktet. Sedan fördes hon in i ett pannrum där hon blev fastbunden varpå männen slog en spik genom hennes hand. Kvinnan sårskadades också av en motorsågsklinga.

Syftet var enligt åklagare Katarina Lindström att pressa kvinnan på ägodelar. Männen förnekade brottet men döms båda för att ha misshandlat kvinnan.

Hon ska få drygt 170 000 kronor i skadestånd. Brottsrubriceringarna lyder grov misshandel, olaga frihetsberövande, grovt olaga tvång, och grovt olaga hot.

Blödning i hjärnan

En kort tid efter den första händelsen utsattes en ung man som kände kvinnan också för en rå tortyr. Mannen blev slagen med basebollträ och lämnades i ett låst rum under flera timmar. Han drabbades av en blödning i hjärnan och skador på ena lungan och kunde enligt åklagaren ha dött.

Den yngre brodern fälls av Falu tingsrätt även för den misshandeln och döms till det längre straffet plus skadestånd till mannen på 136 000 kronor.

TT