”Sundsvall är svagast hittills”

Juryn fann inte de största talangerna

1 av 3 | Foto: Strix
Daniel tar sig en titt på artistutbudet.
NYHETER

Vad kan Norrland tänkas bjuda på i artistväg? Under denna uttagning saknades de riktiga ässen men å andra sidan kunde Bert härja fritt utan att få skäll.

Trots att det snöade och temperaturen sjunkit långt under nollstrecket hade en ansenlig mängd människor vågat sig ut. Castingdags i Sundsvall och den tre man starka juryn var förväntansfull. Med spänning såg medlemmarna fram emot vad dagen skulle ha att erbjuda.

Bert plockade i kön

Många av de sökande hade kommit ända från Stockholm och vissa hade sovit över bara för att få en bra plats i kön.

Bert anlände och började sin vana trogen med att dela ut nummerlappar till dem som såg ut att vara mest intressanta och dessa fick sedan enkelt gå före alla andra i kön.

I Göteborg blev folk fly förbannade medan de sökande i Sundsvall bara ryckte på axlarna åt Berts särbehandling. Snarare blev de nu uppspelta och började spexa när Bert spatserade förbi.

Sundvalls stjärnskott

Auditionen kom igång och bland de första att sjunga var Jörgen Gunnarsson från Uppsala. Trots att han valde Lena Philipssons Dansa i neon höll det inte ända ut. Bert ansåg istället att folk måste börja skärpa sig när det gäller låtvalet. Efteråt var Jörgen besviken:

– Det känns inte så roligt att han sa att jag valt fel låt...

En kille uppträdde med en egenkomponerad låt och Daniel Breitholtz hade uppenbara svårigheter att hålla sig för skratt. För en gångs skulle var Bert diplomatisk och uppmuntrade killen att fortsätta skriva egna låtar men vidare kom han inte.

Kvällens bästa framträdande stod 16-åriga Katja Ottosson för, så ung att hon behövde mammas tillstånd för att sjunga.

Till Katjas stora glädje fick hon senare veta att hon var en av de åtta som gått vidare. Samma besked fick även Susanne Fellbrink, trots att hon fick en hel del hård kritik. Tårarna rann på henne:

– De tyckte ingenting var bra!

Udda poängskala

Åsikterna i juryn gick som vanligt brett isär och Daniel avslöjade att Bert har en poängskala som ingen annan i hela världen kan förstå. Men en sak var de alla överens om, nivån på de sökande var snäppet lägre jämfört med tidigare. De riktigt skarpa spjutspetsarna hoppas juryn nu hitta i Stockholm.

De gick vidare från Sundsvall

Anna Bergstrand