Barrikaderade sig med död kvinna

31-årig man gripen i Haninge - misstänks för mord

NYHETER

En 31-årig man barrikaderade sig på onsdagskvällen med en död kvinna i ett fritidshus i Haninge kommun, sydost om Stockholm.

  Han tvingades ut av polisen och greps misstänkt för mord.

- Sedan får åklagaren utreda om det kan bli dråp i slutänden, utredningen får visa vad som hänt, säger Kurt-Erik Hansson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till TT.

  Det hela började med att mannen strax efter klockan 18 ringde till sin advokat och berättade att han skjutit ihjäl en kvinna i huset.

  Mannen har jaktlicens för flera vapen. Polis tillkallades, men de första patrullerna på plats ansåg det bäst att invänta förstärkning.

  När sex polisenheter, bland annat två piketgrupper och hundpatruller, anlänt vid 19-tiden försökte polisen få mannen att frivilligt lämna huset, men han vägrade. Till slut gav polisen upp och gick vid halv niotiden på kvällen till handgriplig aktion.

  - Vi bröt oss in i huset, grep mannen och hittade kvinnan. Ambulanspersonalen har varit inne och konstaterat att hon inte är vid liv, säger Hansson.

  Det konstaterades senare på kvällen att kvinnan faktiskt hade skjutits.

  Ännu vid 22-tiden uppgav polisen att det finns uppgifter om vem kvinnan kan vara, men dessa är ännu så osäkra att polisen inte vill ge några som helst personuppgifter på henne.

  Enligt polisen är dock inte mannen och kvinnan gifta eller sammanboende.

  Mannen är inte känd av polisen för några som helst tidigare våldsbrott.

  - Jag vet inte alls vad som kan ligga bakom det här, säger Hansson.

TT