”Många kommer att bli sura på mig i dag”

Tuffa tag i slutfasen

1 av 3
Nico tröstas av gode vännen Mathias.
NYHETER

Vid den sista castingen i Stockholm kände de sökande pressen och för vissa blev den övermäktig.

Mathias Holmgren, som var med i förra årets upplaga, vet artistvärldens hårda villkor och slöt upp jämte gode vännens sida då juryns dom föll.

– Snygga killar och en rocktjej, då är jag nöjd, utbrast Daniel Breitholtz, som verkade veta precis vad han sökte. Platsen var Stockholm och det var den allra sista chansen för juryn att hitta kommande stjärnor innan gallringsveckan. Bert konstaterade kallt:

– Det är många som kommer att bli sura på mig idag!

Enormt mycket folk hade kommit och för första gången tvekade Bert om han verkligen skulle gå ut till kön eller ej. Men till slut kunde han inte låta bli. Vid det laget hade de sökande förstått att det gällde att fånga Berts uppmärksamhet, så flera sjöng och spelade redan i kön.

På knä framför Bert

Johan Thorsell gick ett steg längre då han föll ner på knä framför Bert och sjöng en smäktande kärleksballad. Uppenbart lönade det sig då Johan fick klartecken att gå före i kön och till på köpet lyckats få Herr Karlsson rejält generad.

När audition väl satte igång inne i lokalen dök plötsligt fjolårsfinalisten Mattias Holmgren upp. Han var där för att peppa sin kompis Niko Sintridis men tvingades istället rycka in som förste tröstare.

– Det gick åt helvete, konstaterade Niko efter uppträdandet och fick en varm kram av Mathias.

Killen med kärleksballaden, Johan, tog åter ton men blev avbruten av Monica som föreslog att han skulle sänka tonarten. Det gjorde han såpass bra att han gick vidare till steg två.

Glädjetårar

Det har ju blivit regel snarare än undantag att åsikterna går brett isär i juryn. Daniel Breitholtz påpekade att även om de sökande inte passar i Berts stall kan de faktiskt passa någon annanstans. Alex Falk sjöng upp och Bert dömde ut honom snabbt medan både Daniel och Monica gillade vad de hörde. Denna gång stod de på sig och Alex gick vidare. Tokig av lycka studsade han ut till de andra och när han senare gick vidare till slutgallringen grät han av glädje. Flera uppträdanden följde och det var slutligen dags för juryn att överlägga. Johan gick vidare och Bert föreslog på skämt att han skulle gå ut och köpa nya tonarter:

– De finns på närmaste varuhus..

Drygt 40 stycken återstår nu i den slutgiltiga gallringen i Stockholm, där de ska sättas på hårda prov i både sång och dans.

De kom vidare i Stockholm:

Anna Bergstrand