”Vi är absolut inte ovänner”

Brigitte Söndergaard skiljer sig efter 13 år

1 av 2 | Foto: PONTUS HÖÖK
Singel igen Tv-stjärnan Birgitte Söndergaard skiljer sig från maken Ulf efter 13 års äktenskap. Beskedet har väckt stor förvåning bland deras vänner, då de sett mycket lyckliga ut tillsammans.
NYHETER

Äktenskapet mellan Birgitte Söndergaard och hennes man Ulf är över.

Efter 13 år går paret skilda vägar.

- Men vi är absolut inte ovänner, säger Birgitte.

Programledaren och skådespelerskan Birgitte Söndergaard, 44, och hennes man Ulf Söndergaard, 39, var gifta i 13 år.

De har döttrarna Linnea, 11, och Liv, 4, tillsammans.

Familjen har i flera år bott i en lägenhet på Östermalm i centrala Stockholm. Ulf Söndergaard arbetar som lärare vid Stockholms musikkonservatorium, och under åren har paret levt i ett mycket harmoniskt äktenskap.

Känd från TV3

- Han är min lycka i livet, berättade Birgitte för tre år sedan när paret kom hem efter att ha firat sin tioåriga bröllopsdag i Venedig.

Men nu är hon singel igen.

För en tid sedan beslutade Birgitte och Ulf att separera och han flyttade ut från familjens våning.

- Det stämmer att vi har flyttat isär. Vi är vänner och det känns bra, säger Ulf Söndergaard.

Birgitte Söndergaard är en av tv:s populäraste programledare. Efter att ha arbetat som skådespelerska under flera år - hon hade bland annat en roll i filmen Zorn - började hon arbeta på TV3. Programmen Mänskligt, Blåsningen och Spårlöst försvunnen har gjort henne känd som programledare.

Varför hennes relation med maken sprack vill Birgitte inte gå in på. Men i en tidigare intervju har hon berättat om sin syn på att leva som gift:

- Ett äktenskap bygger ju på att två människor är gifta med varandra, och då får du banne mig ta den personen på både gott och ont. Att man lever med varandra i nuet är jätteviktigt.

Förvånade vänner

Vänner till paret berättar att de blev mycket förvånade när de hörde om separationen. Birgitte och Ulf Söndergaard såg nämligen lyckliga ut tillsammans, och så sent som i december i fjol syntes de som ett par på en av Stockholms större kändisfester.

Någon ansökan om skilsmässa har ännu inte lämnats in till Stockholms tingsrätt.

- Ulf och jag är sams. Det är ett gemensamt beslut att flytta isär. Vi är absolut inte ovänner, säger Birgitte Söndergaard till Aftonbladet.

Daniel Nyhlén