Nytt brev från bin Ladin: "Bekämpa fienden"

NYHETER

NEW YORK

Världens mest jagade man är tillbaka. I ett nytt uttalande uppmanar Usama bin Ladin alla muslimer att enas och bekämpa den "yttre fienden".

Foto: AP/AL JAZiRA
I ett brev lämnar terroristledaren Usama bin Ladin nya budskap till anhängarna.

Den Londonbaserade arabiska tidningen Asharq al-Awsat publicerar utdrag ur ett brev som Usama bin Ladin har skickat via ett islamiskt forskningscentrum i Pakistan.

En reporter på tidningen säger till AP att uttalandet mejlades till tidningen från en islamsk källa i London. Reportern uppger att källan har nära kopplingar till det islamiska centret, känt för bindningar till bin Ladins rörelse al-Qaida.

Brevet är odaterat

Det 26 sidor långa brevet är skrivet på arabiska och undertecknat av bin Ladin. Fundamentalistiska källor i London ska ha sagt till journalisten att brevet, som var odaterat, har skrivits för några få veckor sedan.

"När ska muslimerna vakna upp från sin långa sömn och när ska de börja skilja mellan vän och fiende?" citerar tidningen.

"När ska de rikta de pilar de använder för att bekämpa varandra mot den yttre fiende som stjäl och plundrar deras rikedomar och tillgångar?"

"Oberoende arabisk"

Asharq al- Awsat är saudisk och beskriver sig själv som en oberoende arabisk tidning. Den är flitigt läst och högt respekterad i Mellanöstern, skriver TT.

Fredrik Virtanen