Prickskytt skjuter på bilar i Karlskrona

Vindrutor och bakrutor sönderskjutna

NYHETER

KARLSKRONA

En mystisk luftgevärsskytt som skjuter prick mot bilister härjar i östra Karlskrona. Anmälningarna strömmar in till polisen - som ännu inte har några ledtrådar i jakten efter skytten.

- Det smäller till i bilrutan och folk blir naturligtvis rädda. Efteråt hittar de ett märke i rutan, säger Sture Nilsson, chef för närpolisen i Karlskrona till TT.

Den första polisanmälan gjordes strax före jul och fram till lunchtid på måndagen hade minst 13 bilister anmält att de råkat ut för prickskytten. Ingen av dem hade kommit till skada men polisen ser ändå allvarligt på det hela. Även under måndagen ska skytten ha varit i farten.

- Det är farligt eftersom bilisterna kan köra av vägen, fortsätter Sture Nilsson.

Oftast är det personbilar som passerat Österleden - Karlskronas östra utfart - som råkat ut för skytten. Förarna har varit både män och kvinnor. På måndagen skickades polispatruller ut i området för att spana.

Ingen skymt av skytten

Några kulor har inte hittats, men polisen utgår ifrån att det handlar om luftgevär eller möjligen en slangbella. Skytten har oftast varit aktiv under eftermiddagarna. Hittills är det ingen som sett honom eller henne.

En 29-årig kvinna, som anmälde att hon besköts i fredags när hon körde ut från centrum, fann efteråt en grop i nedre delen av vindrutan.

En annan kvinna, 59 år, hittade ett halv centimeter stort hål på vindrutan. En 58-årig man anmälde att han beskjutits två fredagar i rad, första gången utan synbara skador och andra gången med tre märken på främre passagerardörren.

Rutan splittrades

En 30-årig kvinnlig bilförare har anmält att hon i lördags besköts under färd från Mariedalsområdet. Hon hörde en kraftig smäll från bakrutan och efter några sekunder föll den i småbitar ned på sätet, skriver Blekinge Läns Tidning och Sydöstran.

Det här är inte första gången som en okänd luftgevärsskytt härjar i Karlskrona. För några månader sedan sköt ungdomar i 15-årsåldern mot cyklister och mopedister i närheten av ett bostadsområde. Sture Nilsson tror inte att det rör sig om samma personer.

- Nej. Däremot är det troligt att det är ungdomar som ligger bakom även denna gång, säger han.

TT