Nu kan du även lyssna på Aftonbladet

Stor premiär för Aftonbladets nyheter i radiokanalen Rix FM

Foto: sara ringström
ger dig nyheter i radio Anna Hjalmarsson, Kajsa Hallberg och Fredrik Lindén ger dig senaste nytt från Aftonbladet. Hör dem morgon och kväll i Rix FM.
NYHETER

Nu kan du lyssna på Aftonbladets nyheter varje vardag i Rix FM.

På måndagsmorgonen var det premiär.

- Det känns otroligt kul att äntligen få vara ute i radion på riktigt, säger Fredrik Lindén.

Aftonbladets nyheter kommer att sändas varje vardag, en gång i halvtimmen mellan klockan 06-09 på mornarna, samt en gång i timmen 15-18 på eftermiddagarna.

Premiärsändningen toppades av de nya uppgifterna om sydafrikanska kopplingar till Palmemordet, samt nya vapenfynd i Irak.

- Det är den klassiska kvällstidningsmixen. Lyssnarna ska känna igen Aftonbladet. Det är tunga nyheter, samt nyheter från Sportbladet och Nöje, säger Fredrik Lindén, en av tre radioreportrar på Aftonbladet som ska ansvara för sändningarna.

- Tonen i nyheterna är viktig. Vi använder ett vardagsnära och personligt språk. Varje lyssnare är unik och vi vill ha ett direkt tilltal. Det ska vara som att föra ett samtal med lyssnaren, säger han.

Täcker hela landet

Rix FM är det största kommersiella radionätverket i Sverige med 25 lokala stationer runt om i landet.

Morgonsändningarna ingår som en del i programmet Morronzoo.

- Det känns väldigt bra. Det innebär att ni kan göra det ni är bäst på och vi kan göra det vi är bäst på. Man ska alltid samarbeta med dem som är bäst, säger programvärden Gert Fylking.

Sveriges största morgonshow

Aftonbladets nyheter finns redan att läsa i den vanliga papperstidningen, på webben, på text-tv i Kanal 5, som wap-tjänst i mobiltelefoner och i digital-tv.

Och genom samarbetet med Rix FM tar nu Aftonbladetet steget över till etermedia.

- Vi är stolta och glada över att medverka i Sveriges största morgonshow, säger Sigge Ennart, redaktionschef för Aftonbladet.se.

Här hittar hittar du Aftonbladets radionyheter

Fredrik Rundkvist