De sökande betalar med svett och tårar

Utsätts för nya prövningar i slutgallringen

1 av 3 | Foto: Strix
Dansläraren David Dalmo ser till att alla gör sitt yttersta.
NYHETER

Fame Factory har raskt gått över i nästa fas och 41 förväntansfulla själar återstår nu. Medan Bert lyste med sin frånvaro denna dag var det dags för de sökande att visa upp eventuella danstalanger. Dessutom fick de ett brännhett tips...

Sånglektioner, pianoinstudering och intensiva danslektioner: första dagen och schemat var redan späckat för våra resterande sökande.

- Det känns helt overkligt, sa Johan Thorsell men han började sedan glatt berätta...

Hur han hade gått ner på knä, börjat sjunga för Bert, gjort sin audition och nu plötsligt insett att han var i Stockholm för att slåss om en av finalplatserna.

Även för lastbilschauffören Martin Nilsson stundade allvaret: han har inte tagit ett danssteg tidigare i livet och hans repertoar består av country. Medan Martin gruvade sig för dansmomentet gick Alex Falk mest omkring och var förundrad - över att han kommit vidare.

– Det var inte alls bra, var hans kommentar om sin egna sånginsats.

Monica började med att välkomna hela gänget och uppmanade dem dessutom att applådera sig själva för att de tagit sig så pass långt.

Även den nya dansläraren David Dalmo presenterades och han lär få att göra då långt ifrån alla har tidigare dansträning. Trots detta sammanfattade han senare att gruppen höll "en ganska hygglig standard ändå".

Jessica Mattson oroade sig över att alla andra verkade ha en bra musikutbildning bakom sig, något hon helt själv saknade.

Ej skapt för dans

Inne i danssalen började svetten porla ymnigt och en bland de som kämpade tappert var Martin Nilsson. Trots att han inte tog så många steg rätt verkade han inte allt för nedslagen:

– Det blir baletthögskolan nästa, sa han och garvade.

Daniel Breitholtz peppade Martin och påpekade att alla faktiskt inte är skapta för att dansa.

Monica och Daniel tillbringade stor del av dagen med att anteckna folks svagheter respektive styrkor, både inom dans och sång.

– På vår skola ser vi gärna att man har helhetsbilden, förklarade hon enkelt.

Fånga publiken

Framåt kvällskvisten höll Daniel en föreläsning om scenspråk och uttryck och alla lyssnade nästan andäktigt. Han underströk bland annat förmågan att som artist kunna hitta sitt egna "vapen", allt för att fånga publiken. Eftersom de kommer vara smått förföljda av kameror den närmaste tiden föreslog han vidare att de bör använda sig av dessa. Till och med göra kamerorna till sina vänner.

– Uppriktigt sagt skulle jag inte vilja byta med dem, konstaterade Daniel vidare och syftade på att den kommande veckan kommer bli oerhört tuff.

Trötta anlände de sökande till hotellet och Simon Forsberg filosoferade om vad han trodde skulle krävas inför nästa dag. Då sker första utgallringen så det gäller att visa sina bästa sidor och försöka vara sig själv, först och främst.

Anna Bergstrand

ARTIKELN HANDLAR OM