Victoria ska jobba på bank i vår

Lillasyster pluggar konst och lillebror får en bil

NYHETER

Till Bangkok och Burträsk.

Till Italien och Idre.

Det är fyra av kungens resor i vår.

På de flesta av resorna är drottning Silvia med - men inte kronprinsessan Victoria.

Foto: björn lindahl
Victoria ska lära sig mer om pengar.

Den längsta resan gör kungaparet till Thailand varifrån de nyss har kommit hem. Då var det semester men när de åker den 25 februari är det jobb.

Kungaparet gör ett officiellt besök där under fem dagar.

De ska också genomföra ett statsbesök i Rumänien i vår. Datum är inte bestämt, inte heller hur många dagar besöket ska vara.

Detta framkom när hovet i går presenterade kungafamiljens vårprogram.

Lär sig för livet

Kronprinsessan Victoria ska under tre veckor i februari få en pengautbildning på SEB i Stockholm. Men hon ska inte sitta i någon bankkassa. Hon ska också genomgå en tre veckor lång utbildning på Swedint, den svenska FN-styrkan, i Södertälje. Det gör hon under mars.

Victoria ska göra ett veckolångt studiebesök i Washington i början av april och under den veckan också vara med vid firandet av 365-årsminnet av grundandet av New Sweden i Philadelphia. Hon reser också till S:t Petersburg i slutet av april för att där närvara vid svenska veckan.

Prinsessan Madeleine ska läsa konstvetenskap, 40 poäng, på Stockholms universitet och hon har ett officiellt uppdrag under våren. Hon ska inviga en utställning på Skokloster som heter Till häst - adlig ridkonst på Skokloster.

Design för prinsen

Carl Philip ska läsa grafisk design men det är ännu inte klart på vilken skola. Han kommer dock att åka med pappa kungen till Idre och snowboard-SM under torsdag och fredag denna vecka.

Carl Philip kommer också att få en bil, en Volvo PV, 1956 års modell.

Per-Iwar Sohlström