”Det har inte varit någon dans på rosor”

Fjolårsvinnaren Magnus Bäcklund på besök

1 av 3 | Foto: Strix
Ulrika såg både allvaret och glädjen i situationen.
NYHETER

Våra sökande fortsätter att testas stenhårt men för en kort stund fick de faktiskt något annat att tänka på. Magnus hade kommit för att hålla en föreläsning om hur livet på Fame Factory skolan är - egentligen!

Vid det här laget borde de tävlande kanske ha vant sig vid att ständigt bedömas och granskas, men så är inte riktigt fallet. Det alla fasade för var främst den omtalade Listan! Listan med namnen på de som skulle få gå vidare till nästa steg. Ulrika Lundqvist beskrev det närmast som att kastas mellan hopp och förtvivlan. Men efter en lång dag med rytmisk dansträning och intensiva sånginstuderingar med Monica, fick de äntligen chansen fokusera sig på något annat än sig själva. För en kort stund i alla fall...

Celebert besök

Ingen mindre än förra årets vinnare Magnus Bäcklund kom nämligen på besök för att berätta om tillvaron på Fame Factory skolan. Och det verkade vara ett efterlängtat inslag då hela gänget inledde med att ge honom stående ovationer. Han gick ut minst sagt osentimentalt:

– Det har inte varit någon dans på rosor. Man är hela tiden påpassad, bevakad och man ska prestera. Vissa stunder har man tänkt vad är det man håller på med? Givetvis var det inte inte bara förmaningar han gav utan även en hel del värdefulla tips. Att se till att få ut så mycket som möjligt av tiden man är med och inte glömma bort att det även är en utbildning, inte bara en tävling.

Lyssnarskaran verkade ha repat mod en smula av Magnus ord och tyckte det mesta lät riktigt bra.

Blandade besked

Under tiden hade juryn överlagt och först att gå in för att få sin dom var en skakig Jerker.

– Hur kaxig man än är när man går in där, så är man bra liten där inne.

Vissa fick beskedet att det tyvärr inte fanns nån plats för just dem i Fame Factory skolan medan andra gick vidare. Johan Thorsell var en av dem, som trots ett positivt besked hade svårt att glädja sig:

– Jag har otroligt svårt att känna någon glädje faktiskt, sa han och syftade på att hans kompis Martin inte gått vidare.

Under morgondagen är det sista chansen att ta sig till audition-final.

Anna Bergstrand