Livstid för mord på hustrun

Dödades framför ögonen på tvåårige sonen

NYHETER

Svea hovrätt fastställde på onsdagen en livstidsdom mot en 37-årig man som slog ihjäl sin fru framför ögonen på deras två år gamle son.

Mannen döms precis som i tingsrätten för mord. När han avtjänat straffet utvisas han för all framtid. Den enda ändringen av tingsrättsdomen som hovrätten gör är att skadeståndet till sonen sänks med 60 000 kronor till drygt 205 000.

37-åringens hustru lämnade honom på grund av att han slog henne. Hon fick en egen lägenhet med skyddade adressuppgifter i Hökarängen i södra Stockholm. Men maken fick i augusti förra året reda på adressen när skattemyndigheten av misstag lämnade ut den i samband med en namnändring för sonen.

Bara några dagar senare gick mannen till kvinnans lägenhet, men hon öppnade inte dörren och han gick därifrån. 37-åringen påstår att kvinnan då ringde till hans mobiltelefon och sade saker som gjorde honom rasande. Han vände om och tog sig in i bostaden, som låg på bottenvåningen.

Mannen använde ett bordsben som tillhygge när han misshandlade kvinnan. Medan han slog henne ringde han upp SOS Alarm och begärde dit polis eftersom han höll på att slå ihjäl sin fru. När polisen kom väntade mannen utanför huset med sonen i famnen. Dagen efter avled kvinnan på sjukhus. Mannen säger att det aldrig var meningen att döda hustrun.

TT