Militärisk ordning

Hårda bud på Fame Factory skolan

NYHETER

Sista eleven är på plats och artistutbildningen är i full gång. Det är allt från krävande workshops till stenhårda fyspass med militärisk disciplin. Vissa klarar inte riktigt trycket...

Foto: Strix
Ett småkrasslig Per gör sitt bästa för att återhämta sig.

Väl inkvarterade och relativt avslappnade började bacillerna plötsligt frodas på skolan. En efter en insjuknade våra vänner men Monica förklarade att sådant ofta händer. – Det brukar komma efter en rejäl urladdning, i detta fall auditionfinalen. Trots att vissa var krassliga hölls en workshop där vissa riktlinjer drogs upp. En av förutsättningarna är att eleverna måste jobba med sina röster varje dag.

Det hade blivit dags för Bert att hämta Sophie, den 17:e och allra sista eleven. Själv trodde hon inte att de andra hade något emot hennes sena entré i Fame Factory. Däremot var hon nervös inför mötet med Monica, eftersom hon var den som var mest skeptisk till att ta med Sophie överhuvudtaget.

Bert, med sinne för dramatik, dök plötsligt upp under elevernas lunch och presenterade det allra senaste. Det ska vara 70-tals tema, det är två stycken som åker ut och det är bara killarna som ska tävla första veckan! – Bara för att sätta lite press på grabbarna...

Covers-motståndare

Killarnas arbete med låtval gick lite trögt, speciellt då de flesta tyckte att det skulle bli trist att köra covers. David hade väldiga problem att hitta något som kändes rätt för honom.

– Det vore jättesynd om en sån kille skulle ryka bara för att han inte hittar rätt låt, menade Peter. I sökandet efter de rätta låtarna hade de fått hjälp i form av två herrar i musikbranschen, Kalle Kindbom och Henrik Settson. Under tiden hade tjejerna fått i uppgift att sätta upp en show på samma tema. Bert tog en sväng förbi dem: – Så ni vet, jag kommer fjäska med er, för ni är i underläge hela tiden.

David å andra sidan fortsatte vara negativ och var övertygad om att det är han som åker utifall han sjunger i veckofinalen.

Vid middagsdags var det dags att ta ut en elevrepresentant och enhälligt valdes Peter: – Han är lite som en pappa här, förklarade David. Peter i sin tur blev smickrad och glad av utnämningen.

Militärisk ordning

Så anlände Kapten Thool för att möjligen höja disciplinen en smula...men främst elevernas konditionen. Lars Thool kommer från försvarsmakten och gav klara och raka besked från början: – När jag säger någonting så förväntar jag mig att ni är tysta och lyssnar. Därefter beordrades våra vänner att göra situps och Martin såg allmänt plågad ut. Sophie satte sig senare vid en stolpe och klagade över yrsel och att det flimrade. Thool delar ut ett utkast på sitt träningsprogram och med fasa läser Anders att de ska simma tusen meter: – Jag kommer sjunka som en sten. Trots detta blev främst killarna grymt imponerade av kaptenen.

Killarnas fortsatte oförtrutet att diskutera veckofinalen och oron förstärktes då Bert ringde upp några av killarna. Kan det vara så att det är de fem som Bert pratat med som ska upp? Bert å andra sidan konstaterade att det är hemskt trist att folk måste åka ut men sådana är reglerna. – De som vill satsa hundraprocentigt kommer klara det här. De som satsar så där, de försvinner...

Anna Bergstrand

ARTIKELN HANDLAR OM