Kronér blåstes på 2,6 miljoner

39-årig man åtalad i går för bedrägeriet

1 av 3 | Foto: BENGT KULÈN
Lottlös Lasse Kronér trodde han skulle tjäna 104 000 kronor på att låna ut 2,6 miljoner kronor under nio dagar. I stället svindlades han på sina pengar.
NYHETER

MALMÖ

Bingolottostjärnan Lasse Kronér har blivit lurad på 2,6 miljoner kronor.

Han är en av de hårdast drabbade i ett omfattande investeringsbedrägeri.

Bland de andra drabbade finns flera kända idrottsmän.

Den jättelika bedrägerihärvan handlar om drygt 52 miljoner kronor. Ett 40-tal personer har blivit lurade.

Lasse Kronér investerade i januari förra året 2,6 miljoner i vad han trodde var ett försäkringsprojekt. Han fick löfte om att han nio dagar senare skulle få igen pengarna med fyra procents ränta.

Lasse Kronér har tidigare inte velat tala om hur mycket pengar han har förlorat. I går var han inte anträffbar för en kommentar.

Tidigare dömd

Den 39-årige man som misstänks vara hjärnan bakom härvan åtalades i går för grovt bedrägeri i Malmö tingsrätt. Han är tidigare dömd för ekonomisk brottslighet och har kopplingar till den organiserade brottsligheten.

Det finns också kopplingar till den kriminella mc-klubben Hells Angels. Fem miljoner kronor hamnade på ett bolag i Sydafrika, som åklagaren misstänker att Hells Angels president Thomas Möller kontrollerar.

En del av pengarna har också hamnat hos den så kallade "Gudfadern" i Stockholms undre värld.

Varken Thomas Möller eller "Gudfadern" har delgetts misstanke om brott, men enligt åklagaren fortsätter polisutredningen om var pengarna har hamnat.

Fler svindlade

Bland de andra som lurats att investera i olika projekt finns förre landslagsmannen i skidor Christer Majbäck och förre fotbollsproffset Jens Fjellström.

Enligt åtalet handlar det i Fjellströms fall om 200 000 kronor.

- Jag har lyckligtvis inte förlorat en krona, det är en bekant till mig som har förlorat pengarna. Det är på det sättet jag har blivit inblandad, säger Jens Fjellström.

Magnus Eriksson, rockmanagern som var med och arrangerade statsminister Göran Perssons fiaskoartade Sydafrikasatsning, har lurats på 4,6 miljoner kronor av 39-åringen.

Per-Ola Ohlsson