Vi uppträder på söndag

Första fem tävlande till veckofinalen utplockade

1 av 3 | Foto: Strix
Jerker är helt och hållet koncentrerad på rektorn och hennes anvisningar.
NYHETER

Verkligheten börjar komma ifatt våra elever på skolan och mest påtagligt är veckofinalen på söndag. Det hade blivit dags för Bert att meddela vilka fem som skulle sjunga i säsongens första veckofinalen.

– Man märker att det är lite mer tävling nu än tidigare, anmärkte Sophie och det har hon troligen rätt i. Kraven på eleverna har ökat allt eftersom och prestationsångesten gör sig påmind. Även den sociala biten har förändrats och nu börjat man visa sina rätta Jag allt mer.

Nya auditions

Dagen inleddes med ett morgonmöte och här meddelades att ännu en audition skulle hållas inför söndagens veckofinal.

Därefter splittrades eleverna åt alla håll och det hade blivit dags för Sophies första sånglektion och hon var självkritisk: – Jag vet själv att jag inte har en jättebra röst om man jämför med många i det här gänget. Å andra sidan var hon tacksam över att vara här då Monica kan göra underverk. Även Dajana var övertygad om att lektionerna med Monica kommer ha stor betydelse för henne.

Det pågick aktiviteter runtomkring på skolan, tjejerna förberedde sin 70-tals show medan andra jobbade i studion. Läraren Christoffer Lundström påpekade att nivån på eleverna gällande låtskriveri och teknikkunskaper var hög.

Men även blivande artister måste någon gång sova men det visade sig vara svårt för vissa. Mycket står på spel och Anders gruvade sig : – Jag är grymt nervös inför miniaudition. Jag är spänd som fasen.

Borta på Mariann Grammofon satt Bert i möte och snackade strategi. Och han har en strategi... – En del elever behöver ges möjlighet att få tävla ordentligt, för att bevisa att de är kvalificerade för skolan. En del kommer kanske att uppleva det som att jag favoriserar andra, så att i början blir det väl en tuff verklighet för en del av dem.

Den utvalda kvintetten

Killarna uppträdde och juryn meddelade helt enkelt att de som ska upp på söndag är Johan, Jerker, Per, Morgan och Simon.

Och undran och oron var stor bland killarna men nu visste de i alla fall vad som väntade.

Johan var först inte så pigg på att ställa upp i veckofinalen men tyckte att det kändes riktigt bra sen, eftersom efter all bra respons. Morgan avslutade med att reflekterade över den tiden de har gått på skolan: – Ena stunden kan det vara hur roligt som helst och andra stunden kan man tänka: vad faen gör jag här?

De är där fär att sjunga tävla och bli fullfjädrade artister...

Anna Bergstrand

ARTIKELN HANDLAR OM