Ville skiljas – dödades med kniv och träpåk

Makens släkting fick livstid för mordet på Violeta

NYHETER

Tvåbarnsmamman Violeta Godevska, 29, ville skilja sig.

Därför mördades hon med kniv och träpåk i källarvåningen på sin restaurang i Hedemora.

Makens släkting har dömts till livstids fängelse.

Förra sommaren var Violeta Godevska djupt förälskad. Hon ville börja om på nytt med sin nya kärlek och sina två söner, sälja restaurangen hon drev åt maken och flytta från Hedemora.

Maken hade suttit häktad i ett år och till sist dömts till fängelse i sex år för inblandning i en av de största heroinhärvorna hittills i Sverige.

När han fick höra om skilsmässoplanerna och hustruns nya förhållande hotade han pojkvännen flera gånger.

Lejde en släkting

När hustrun hittades mördad misstänkte därför åklagaren att maken lejt en släkting. Men brott kunde inte styrkas, utredningen lades ned.

Nu ska släktingen i stället betala skadestånd till maken för mordet.

Han slog ned Violeta Godevska med en träpåk och skar av halsen bakifrån. Sedan är åklagarens teori att 23-åringen diskade kniven, tvättade kläderna och gömde det mest avgörande bevismaterialet. Polisen fann träpåken i en garderob bakom baren och på den fanns blod från både offret och släktingen.

Nekade till allt

I 23-åringens lägenhet hittades dessutom anteckningar som visade att han bevakat Violeta Godevska och att han försökt få henne att bryta med pojkvännen.

Därför spelade det ingen roll att 23-åringen under rättegången nekade till anklagelserna mot honom. Falu tingsrätt konstaterar att han utfört mordet med stor grymhet och hänsynslöshet och dömer honom till fängelse på livstid.

Camilla Norström