Bert lägger ned temaveckorna

Eleverna: Det kommer att bli panik

1 av 3 | Foto: Strix
En imponerad jury skulle plocka ut fem nya tävlande.
NYHETER

Med skräckblandad förtjusning ser våra vänner framemot veckofinalerna.

Inte nog med att de ska sköta skolarbetet, det gäller dessutom att följa med i svängarna när det gäller Berts allra senaste idéer och beslut.

Dagen började mindre bra för våra skönsjungande vänner. De hade som bekant tidigare fått i uppgift av Monica att börja jobba med gospelslåtar, men nu visade det sig att de knappt börjat med arbetet.

– Det känns väldigt nonchalant om jag delar ut en uppgift till er och ni inte gör den. Jag agerar aldrig så mot er, eller hur?

Monica läxade upp de allvarliga och något skamsna eleverna så stor del av dagen ägnades således åt gospelssång.

Synpunkter på hårfärgen

Sophie, David och Anders åkte över till Mariann Grammofon för att fortsätta diskutera låtar. De möttes av Bert som satt med fötterna på bordet och med glimten i ögat förklarade han att han faktiskt får sitta hur han vill på sitt egna kontor. Vem skulle våga påstå något annat?

Hans första synpunkt gällde Anders hår:

– Jag har kommit fram till att du ska vara lite blondare...

Blondin eller brunett – Anders tog tillfället i akt att tala om för Bert vad han ansåg om temaveckorna eftersom han hela tiden har ansett att eleverna inte kommer till sin rätt under rådande former.

Bert byter sida

Med hjälp av sina två kamrater började han propagera för fördelarna med att använda sig av fritt valda låtar och helt plötsligt nappade Bert.

– Nu bryter vi mötet, åker ner och övertygar alla andra om att det ska vara originallåtar istället – vi skiter i den här här jävla tema-grejen!

– Det kommer bli panik, skrockade en nöjd Anders och tillsammans återvände de till skolan med Bert i spetsen.

Som väntat jublade inte Monica över hans tilltag men lyckades inte stoppa honom heller. Bert kallade till möte och förklarade att hädanefter var det nu var fritt val, de skulle få sjunga precis vad de ville.

Alla blev inte lika glada av nyheten, eftersom det nu blev dåligt med tid till att hinna förbereda sig inför nästa dags miniaudition. Det blev en lång natt för vissa.

De fem utvalda finalisterna

Morgonen därpå samlades veckans jury som består av Micke Nystedt, Christer Modig och givetvis Bert. Under tiden de uppträdde haglade superlativen från jurytrion och de var rörande överens om att nivån var hög gällande kompetens, kvalitet och talang.

De fem tävlande i den kommande veckofinalen blev följande: Mia, Dennis, Sophie, Anders och Ida.

Skälen till att just dessa fem valdes ut varierade – men Dennis beskrevs som " en löddrig häst i startfållan och ville bara ut på scenen".

Att alla plötsligt blev extremt nervösa var ett faktum, motståndet kändes som det värsta tänkbara. Sophie erkände att var det några hon inte ville gå upp gentemot så var det just Anders, Mia och Dennis.

Hur det går i veckofinalen får vi se på söndag!

Anna Bergstrand