Övertrötta elever piggnade till

Bert planerar bilda nytt Friends

1 av 3 | Foto: Strix
Peter försöker med alla medel att hålla ögonen öppna men det fungerar inget vidare.
NYHETER

Våra vänner hade uppenbara problem med att hålla ögonen öppna denna dag, trots att de översköljdes av både användbara tips och heta erbjudanden. Hur mycket är det tillåtet att armbåga sig fram i artistbranschen egentligen? Och vad svarar man om man blir erbjuden att bilda ett nytt Friends?

Man kan spekulera i vad som är värst: kollektiv massgråt eller massiv övertrötthet....Denna dag hade de minst sagt rejäla problem att hålla sig vakna under Per Boysens gästföreläsning om musikkunskap. - Jag har aldrig varit så när att somna sittande, erkände Mia.

Vad kan passa bättre än att vid ett sådant tillfälle testa sina fysiska förmåga?

Offermentalitet?!

Kapten Thool fick alla att hoppa upp på motionscyklar och spände dessutom fast mätanordningar över bröstet på dem. Tanken är att deras fysiska förmåga hädanefter ska mätas kontinuerligt, allt för att se om träningen verkligen gör någon nytta.

Efter att ha pumpat musklerna var det åter dags att få några visa ord på vägen, denna gång från lektor Grahn. Dagens ämne kallade han för ”Offermentaliteten”: man hamnar i jobbiga situationer och skyller sedan på andra. Det gick tydligen rätt in i hjärtat på våra vänner då de plötsligt piggnade till. Det blev en hel del prat om ödmjukhet och hur mycket man bör armbåga sig fram karriärmässigt. Lektorn rundade av med orden: – Så länge man står för det man är och är villig att ta konsekvenserna för det man gör så är det okej...

Äntligen tårtkalas

Med detta ringande i öronen hade det äntligen blivit dags för lite kalas! David fyllde nämligen 21 år och skulle givetvis firas med tårta och skönsång. Överväldigad tackade han sina vänner: – Man har ingen hemlängtan när man är med er, alla ni är verkligen underbara.

Berts nya satsning

Mitt under tårtkalaset dök Bert upp i köksfönstret, hans outtröttliga jakt på smygrökare fortsätter liksom jakten på nya konstellationer...

Han passade även på att avslöja planerna att bilda ett nytt ”Friends” till hösten och då skulle Ulrika och Dajana skulle passa ypperligt. Till svar fnissade tjejerna lite bara och frågade om man inte kunde sätta ihop ett coolt band istället?!

Visst kan man göra det men hur länge håller det, svarade Bert snabbt.

Inget bestämdes men tjejerna fick en hel del att fundera på...

Anna Bergstrand