En kroppsnära Martin

Berörde med sitt uppträdande

1 av 3 | Foto: Strix
Martin visade att han har förmågan att utrycka sig både med kropp och röst.
NYHETER

Monicas utlovade permission fungerade som en vitamin injektion i gruppen och Martin visade sig ha förmågan att röra sin omgivning till tårar med hjälp av kroppen. Under tiden hade det blivt dags för miniaudition...

Äntligen ett besked som fick gruppen att bokstavligen skutta upp ur sin svacka och jubla högt. Monica lade fram den så kallade ”rekreations-dagen”, då några åt gången får åka hem. Med detta hoppades hon nu att den uttdragna tröttheten i gruppen skulle upphöra.

– Det kommer att kännas underbart att få åka hem, sade Anders lyckligt.

Kroppsnära

Och vad passar bättre egentligen bättre än att dansa då man blivit påfylld av en massa positiv energi? Eleverna hade fått i uppgift att göra en individuell koreografi till valfritt stycke och nu hade det blivit dags för redovisning för läraren Per.

Först ut var Peter som framförde en dramatisk dans eller snarare ett performance. Per var riktigt nöjd med resultatet eftersom Peter verkligen vågat använda sin kropp för att visa känslorna. En efter en bjöd de på sig själva samt kortare dansstycken men det var Martins framförande som gjorde Per helt tagen. Med gråten i halsen lovordade han Martin, han hade inte i sin vildaste fantasi trott att det skulle kunna bli ett sådant resultat.

Martin hade valt sin favoritlåt ”If tomorrow never comes” och allt utspelade sig i en tänkt säng, där han smeker och kysser sin käresta.

Dags för miniaudition

Onsdag och det oundvikliga närmade sig alltmer: dags för miniaudition och motivationen i gruppen varierade. Johanna visade sig inte vara alltför sugen medan både Jessica och Peter var taggade till tusen.

– Nu vill man upp och visa sin cape och sitt svärd, sade Peter för att riktigt understryka sin lust till att kasta sig ut i strålkastarljuset.

Juryn bestod som vanligt av den tre man starka trion Micke Nystedt, Christer Modig och Bert. Efter att alla sjungit visade sig Bert vara mest nöjd med Jessica medan Micke var av en annan uppfattning.

– Hon får inte smyga igång som en gammal T-Ford, hon måste trampa pedalen i botten direkt, menade han.

Ute i salen satt eleverna och väntade spänt på att få resultatet. Dajana ansåg att det faktiskt var snäppet värre att uppträda inför tre personer, jämfört med en stor publik.

Följande fem fick därefter besked om att uppträda i veckofinalen: Peter, Johanna, David, Jessica och Martin.

Martin tyckte plötsligt att det kändes hårt att gå upp gentemot David, som han kommit såpass nära men detta är som bekant en tävling...

Passionerat

Med tanke på omständigheterna är det kanske en fördel att se hyffsad ut i håret, Martin ansåg i alla fall att det blivit hög tid att gå till frisören. Han slog sig ner och filosoferade om livet i allmänhet: att bli artist eller lastbilschaufför har alltid varit hans mål i livet.

Men, hans passionen framför allt annat är att att slå sig ner i trädgården en sommarkväll i sällskap av frun, en kall öl och en het grill.

Jessica satt på sitt håll och bävade inför tanken att någon snart måste åka hem:

– Jag vill inte ens tänka på vem som ska ut...

Anna Bergstrand