”Lägg er inte i!”

Bert läxade upp lärarna på Fame Factory

1 av 5 | Foto: Strix
Rådslag mellan Monica och Per i lärarrummet efter Berts utspel.
NYHETER

Bert har sin bestämda uppfattning om hur saker och ting ska skötas på skolan. Utbildningen ska givetvis skötas av lärarna men resten bestämmer han helst själv. För en gångs skull protesterades det tydligt...

Monica och Per hade bestämt sig för att en gång för alla ta ställning och sätta utbildningen i första rummet.

– Vi måste få trygghet, lugn och ro i vårt arbete, då blir det bra artister!

De var rörande överens om att detta var lösningen på problemet medan Bert och juryn satt och diskuterade samma problem, men med en något annat förhållningssätt till frågan.

– Vi har varit för snälla och det är till deras egen nackdel. Det är slut på daltandet?

Men schismen emellan lärarna och Bert skulle bara bli värre. Skivbolagsdirektören tog till diverse runda ord och det gick inte att ta miste på hans budskap till lärarkåren: Lägg er inte i låtar och innehåll överhuvudtaget, skapar man inga hits är programmet stendött – håll er till att utbilda dem.

Per tänder till

På skolan var stämningen lite spänd, dansläraren Per hade nämligen på omvägar fått höra att Bert omnämnt honom som ”gymnastikläraren”.

– Dagens lektion ser lite annorlunda ut, jag är inte längre danslärare och koreograf på skolan. Jag har blivit befodrad till gymnastiklärare, så idag ska vi ha gymnastik helt enkelt!

Han var rejält uppretad och handlade därefter:

– De kan ta sitt j-a Fear Factory och stoppa upp?

Dansk-engelsk hjälp

Vid sidan om allt gruff försökte våra vänner fokusera sig en smula på den stundande finalen där Jessica denna gång är ensam tjej. Hon funderade över vad tjejerna gjort för fel, varför tre på raken hade åkt ut i finalen:

– Vi ger ju lika mycket av oss själva som killarna gör.

Ett välkomnat avbrott kom i form av en liten lektion i det engelska uttalet. Musikproducenten med det imponerande namnet Lars McLaughland (hälften dansk, hälften engelsk) kom nämligen på besök. Eleverna fick sjunga varsin stump på engelska och fick sedan tips av Lars vad de skulle tänka på. Anders var förtjust, han hade insett hur viktigt det var med ett bra uttal:

– Folk kan störa sig något otroligt på det där!

Veckans kelgris

Men vad vore tillvaron på Fame Factory utan Veckans elev? Skulle kännas lite tomt kanske? Efter att lärarna pratat sig samman lästes följande motivering upp. ”Den här är en elev med mycket positiv och drivande kraft i gruppen, som står stadig i sina åsikter och i sina val. Är receptiv tar alla arbetsuppgifter på stort allvar. Om det skulle uppstå ett problem så är det bara att bita ihop: Per!”

Det hade blivit dags att packa in sig i bilen mot Skövde och åter igen funderade Jessica över hennes chanser att stå upp emot grabb-kvartetten. Det lär bli tajt– ingen vill åka hem, den saken är säker!

Anna Bergstrand