Vännerna talar ut - i Jacksons försvarstal

Stjärnan slår tillbaka med sin egen tv- dokumentär

1 av 2 | Foto: SPLASH-BULLS
GILLAR INTE INTERVJUN Michael Jackson känner sig lurad av Martin Bashir som gjort dokumentären om hans liv. Nu går sångaren till motattack. Han har låtit tv-bolaget Fox intervjua ex-frun, sminkösen och föräldrarna som alla intygar att han är en bra pappa. Hans besynnerliga näsa förklaras med en brännskada och den ljusa hyn med en pigmentsjukdom.
NYHETER

I kväll slår Michael Jackson tillbaka.

Innan han blivit slagen.

Det blir han nämligen först nästa vecka i Kanal 5.

Nu hinner TV 3 före med försvarsprogrammet.

Det är litet uppochnervänt men det är ju även Michael Jacksons liv. I synnerhet det privata.

I den dokumentär som Kanal 5 ska visa och som setts av mer än 40 miljoner amerikaner, intervjuas Michael Jackson av Martin Bashir, tv-journalisten som blev världsberömd för sin intervju med prinsessan Diana.

Michael Jackson och hans folk tyckte inte att Bashirs bild av honom var speciellt sann eller trevlig eller bra eller rättvis.

Alltså låter folket kring Michael Jackson tv-bolaget Fox Broadcasting intervjua Jacksons före detta fru Debbie Rowe, mor till hans två äldsta barn, hans sminkös sedan många år Karen Faye, hans föräldrar Kathrine och Joseph, och hans egen videofotograf Hamid Moslehi.

Förvanskade klipp

Man klipper därtill in en passus där Elisabeth Taylor i en Larry King-intervju försvarar Michael Jackson, säger att han är en bra pappa.

Det säger alla andra i "försvarsprogrammet" också. Reportern heter Mauray Povich och på några punkter beskriver han hur Martin Bashir klippt sönder och förvanskat intervjun med Michael Jackson.

Michael Jackson själv låter sig inte intervjuas. Vad som visas av honom är klipp från Bashirs intervju och videofotografens band.

Debbie Rowe, modern till de två äldsta barnen, säger att hon vill att barnen ska växa upp hos sin far och hon vill inte bli kallad mor:

- Jag kunde göra något för honom. Jag kunde ge honom barn. Det gjorde jag med glädje. Skulle han ringa i kväll och säga att han ville ha fem till skulle jag åka till honom på en gång och sätta i gång.

Sjalar mammans idé

Om att barnen bär schalar över ansiktet säger Debbie Rowe att det är hennes idé.

Hon vill inte att barnen ska kännas igen och kunna kidnappas.

Om de tv-bilder som visades över hela världen där Michael Jackson håller sin yngste son utanför ett balkongfönster i Berlin säger Elisabeth Taylor i Larry King-intervjun:

- Han håller ju barnen så stadigt att det inte är någon som helst fara. Michael är en fantastisk far som älskar sina barn.

Martin Bashir anklagas för att ha klippt bort en sekvens i samtalet om Jacksons tyranniske och despotiske fader.

I den sekvensen visas från videobandet att Michael Jackson säger:

- Han är ett geni.

- Och arbetet vi lade ner gav allt det här.

Modern Kathrine säger:

- Vi uppfostrade våra barn disciplinerat.

Hans plastikopererade näsa förklaras med en brännskada från en videoinspelning och hans ljusa hy med en pigmentsjukdom.

- I början av sjukdomen mörkade jag ner de ljusa fläckarna, säger sminkösen.

Om Michael Jacksons påstådda pedofili sägs bara en sak och där citerar Fox-reportern Maury Povich faktiskt Martin Bashir, som säger:

- Jag såg honom aldrig göra något som helst som liknar en kriminell handling.

Klarnar bilden av gåtan Michael Jackson?

Webb-tv

Se ett utdrag ur Michael Jacksons dokumentär.

Aftonbladet i går

Per-Iwar Sohlström