Två män döda i frontalkrock

9-årig pojke klarade sig mirakulöst

NYHETER

Två män och en hund omkom i en frontalkrock mellan Höör och Hörby i natt. En nioårig pojke klarade sig mirakulöst utan allvarliga skador.

- Han förlorade sin pappa i olyckan, säger Håkan Persson vid polisen i Lund.

Foto: MIKAEL NILSSON
En nioårig pojke överlevde kraschen. Hans pappa dog.

Olyckan inträffade vid 22-tiden i går kväll i samhället Ludvigsborg på väg 13.

I den ena bilen, en Nissan Bluebird, färdades en 41-årig man och hans nioårige son. Den andra bilen kördes av en 59-årig man.

41-åringen och 59-åringen dog troligen omedelbart när bilarna av okänd anledning frontalkrockade.

Den nioårige pojken tog sig ur bilen efter smällen och togs om hand av ett vittne som passerade platsen kort efter olyckan. Han fördes sedan med ambulans till universitetssjukhuset i Lund.

Bara lindriga skador

- Han har bara lindriga skador. Vi vet inte om han satt fram eller bak i bilen, sa i natt Håkan Persson, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i Lund.

Pojken, vars föräldrar var frånskilda, bor hos sin mamma i Hörby. Hon underrättades i natt om olyckan och begav sig till sjukhuset för att ta hand om sin son.

Hunden dog

59-åringen, som bodde med sin flickvän utanför Kristianstad, hade med sig sin hund - en korsning mellan labrador och border collie - i bilen. Hunden hittades död utanför bilen.

- Vi trodde först att hunden hade sprungit ut på vägen och på så sätt orsakat olyckan, men fick sedan veta att den tillhörde 59-åringen, sa Håkan Persson.

Orsaken till olyckan var i natt oklar.

Hans Österman

ARTIKELN HANDLAR OM