Runar läser bibeln - på Dr Albans nattklubb

Kändistätt när pastorn ordnar bibelstudier på krogen

1 av 3 | Foto: ULF HÖJER
GUD, SÅ KUL Dr Alban håller moralen uppe på krogen - med hjälp av kompisen Runar Sögaards bibelstunder.
NYHETER

Evangelium i nattklubbsmiljö.

Kändisarna trängs på krogen när predikanten Runar Sögaard har bibelstudier på Dr Albans restaurang Stacy"s i Stockholm.

Anna Book går dit. Och låtskrivaren Charlie King.

Tillsammans med modeller, musiker, artister och skådespelare ägnar de kvällen åt att diskutera livets tyngre frågor, mingla och lyssna till när predikanten Runar Sörgaard läser ur Psaltaren eller Predikaren.

- Det är många olika människor som går dit från vår bransch. Kvällarna brukar vara väldigt trevliga och folk är så harmoniska och lugna, säger Anna Book, som besökt Stockholm bible study flera gånger.

250 kändisar inbjudna

250 kändisar bjuds in till en kväll med livsfilosofiska förtecken sju till åtta gånger om året. Mellan 70 och 150 personer brukar avnjuta Runars predikan med lite tilltugg och kändismingel.

- Det kan vara skönt att prata om de svåra sakerna i livet med andra som också är offentliga personer. Att veta att man inte är den enda som varit deppig. Och Runar är en varm människa som bjuder mycket på sig själv, säger Anna Book.

Från Sheraton till Stacy"s

Tidigare höll Runar sina kändispredikningar på Sheraton Hotel, men nu har man flyttat till gode vännen Dr Albans krog Stacy"s. Tanken är att möta nöjesfolket i den miljö där de känner sig hemma.

- Det kan kännas tryggt att veta att det inte kommer att vara någon som pekar och viskar åh, det är den där sångerskan, säger Anna Book.

Runars nästa projekt är ett liknande arrangemang i Sydney, Australien.

Anna Bengtsson