”Vi hade laddat för frontalkrock”

Bert avvärjde vidare bråk

1 av 3 | Foto: Strix
Robert Wells jammar loss tillsammans med eleverna efter föreläsningens slut.
NYHETER

Vissa av deltagarna hade sina egna teorier om varför tjejerna åker först och Bert hotade åter med regeländring.

Minst lika viktigt var dock att återfå lugnet på skolan och än en gång visade sig Bert från sin allra godaste sida.

Ännu en tjej som tvingades lämnade FF och Bert konstaterade med fasa att det var dags att åter se över reglerna. ”Hade hon gått ut naken hade det inte spelat någon roll”, fortsatte han bittert.

På skolan korkades den sedvanliga champagnen upp men denna gång blandades Anders revanschlycka med allvarligare miner. Monica fortsatte spekulera i varför tjejernas antal minskade med såpass oroväckande fart. Peter menade att tittarna kanske fått en mjukare bild av killarna och att det var till deras fördel medan Anders hade en annan teori.

– Jag tror att vi är lite mer målmedvetna medan de ursäktar sig att de är här nästan. Nästan alla utom Mia ber om ursäkt litegrann för att de är här.

Jamma med Wells

Till råga på allt dök ännu en enormt begåvad kille upp på skolan. Pianisten Robert Wells skulle nämligen hålla gästföreläsning och han fick ett minst sagt varmt välkomnande.

Att verkligheten utanför skolan är bra mycket bistrare än på den här lyxinstitutionen hade nog de flesta insett. Robert passade dock på att ge många andra goda råd och tips till våra talangfulla vänner. Men det var framförallt ett som etsade sig fast: det värsta man kan göra som artist är nämligen att vara med i TV – och vara dålig!

Men en musikant står bara ut med så mycket prat! Så småningom slog han sig ner vid flygeln istället för en jamsession med eleverna. Mia var överväldigad:

– Vilken fantastisk människa, det känns som en belöning att han kom hit.

Fredsgåvor?

Lika fantastisk måste man kalla Bert! Det hade blivit dags för uppföljningsmöte. En gång för alla skulle nu allt bråk och gruff läggas bakom dem, det var både Bert och lärare överrens om.

Kollegiet visade sig ha laddat upp för en frontalkrock men eftersom Bert visade sig vara så tillmötesgående föll försvaret platt och allt slutade i trevligaste samförstånd. När han till råga på allt dök upp med semlor till alla kunde ingen stå emot längre. Att han i hastigheten råkat kalla danspedagogen för gymnastiklärare var inte så lyckat, det erkände han, men nu fick han en semla, så det var väl allt OK igen?!

På elevfronten repeterades det gospelslåtar men det var lite si och så med förarbetet så stämmorna låg inte riktigt där de borde. Inte mycket undgår som bekant Monicas vältränade öron:

– Det här har ni inte övat på så mycket va?

Lösningen var att tillsätta någon musikalisk ansvarig och valet föll på Ida.

Releasefest

Äntligen hade det blivit dags för något annat än skolarbete, på kvällen var det nämligen dags för Emil Sigfridsssons releasefest. Efter att ha fått ett smakprov från skivan konstaterade de hur stort det skulle vara att själva få släppa en skiva någongång men uppenbarligen lönar det sig att vara med i Fame Factory.

Trots att de var lediga kunde de inte hålla sig ifrån sig scenen helt och hållet: Martin körde en låt medan Dennis och Mia framförde en duett.

Dajana på sitt håll konstaterade nöjt att hon verkligen utvecklats här på Fame Factory.

Anna Bergstrand

ARTIKELN HANDLAR OM