13-åring våldtogs - under knivhot

NYHETER

Under knivhot tvingades flickan in i skogen av tre män.

Två av dem höll vakt medan den tredje drog ned 13-åringens byxor och våldtog henne.

Foto: LARS ROSENGREN
BROTTSPLATSEN Tre män släpade in flickan i skogen där en av dem våldtog henne medan de andra höll vakt. Männen började trakassera henne på bussen och när hon klev av följde de efter.

De tre männen uppges vara i 18-årsåldern. De valde ut sitt unga offer under en bussresa i södra Stockholm på eftermiddagen i måndags.

Under hela färden trakasserade trion henne genom att skrika saker till henne och de krävde gång på gång att hon skulle svara. Bussen var full och flera passagerare har förmodligen hört glåporden.

Kniv mot halsen

Den 13-åriga flickan försökte att låtsas att hon inte brydde sig.

Men när hon klev av bussen för att promenera den sista biten hem följde plågoandarna efter. En av männen gick upp bakom henne och la en kniv mot hennes hals.

- Om du inte följer med oss skär vi halsen av dig, hotade knivmannen.

Slängde henne på marken

Flickan fick panik när trion slet in henne i skogen och hon började gråta. En bit in bland träden slängde en av männen ned henne på marken och drog ned byxorna och trosorna till fötterna.

Hans kamrater vaktade några meter därifrån så att ingen skulle störa medan mannen med kniven våldtog flickan.

Polisens tekniker genomförde en brottsplatsundersökning av skogsområdet i måndags natt och flickans kläder ska analyseras för att se om gärningsmannen lämnat några spår.

Camilla Norström