”Jag har spelat ut min roll”

Per bedrövad inför elevernas nya attityd

1 av 4 | Foto: Strix
Peter tog i för allt han orkade - mycket stod på spel denna vecka.
NYHETER

Miniaudition och stipendiepengar som ska delas ut - mycket står på spel. Dessvärre reagerade dansläraren Per kraftigt på vad han tyckte var en utbredd nonchalans bland eleverna...

– Jag vill också få chansen att tävla om pengarna, det vore faktiskt orättvist om vi inte fick chansen, sade Peter. Han syftade på de stipendiepengar som skulle delas ut denna vecka. 50.000 kronor stod på spel och till viss del hade detta präglat stämningen på skolan. Eftersom det gäller att skrapa ihop flest poäng så verkade många av eleverna sugna på att ställa upp i veckans final. Uppladdningen var därför stor denna vecka.

Samlad jury

Vem går upp? Vem går inte upp? Hur tänker Bert? Frågorna var många medan svaren dessvärre lyste med sin frånvaro.

Senare samma kväll var det så dags, och inför tremannajuryn samlade sig våra vänner för att framföra sina låtar. Martin började denna gång med en kärleksballad medan Dajana sjöng en egenkomponerad låt med text av Johan. Den väckte genast Berts omedelbara förtjusning medan han gav de andra låtarna fick betyget ”sisådär”?

Under överläggningen rådde en nervös spänning bland våra vänner men plågan blev kort denna gång.

Finalklara

De som skulle upp till final var följande: Mia, Peter, Dajana, Ida och Martin. Gladast över detta verkade Dajana ha blivit eftersom hon tjöt till av glädje. Den uppmärksamme insåg genast att detta innebar att samtliga tre tjejer nu skulle upp final. Mias reaktion var förvåning medan Dajana snarare tyckte det var lite kul:

– Rätt ska vara rätt, det har inte med könen att göra och vi har ju bara varit uppe en gång.

Martin hade hela tiden känt på sig att han skulle upp denna vecka och beslöt sig för att lägga ner lite extra arbete på sin teknik, och tillsammans med cubaseläraren Christoffer gick de igenom grunderna.

Alltför självsäkra?

Är det så att eleverna har blivit blasé? Det var en smått bedrövad danslärare som senare höll i dagens danslektion. Per kände att de förändrats allteftersom: från att fullständigt ha sugit i sig kunskap ansåg han nu att de blivit kanske lite väl självsäkra och därför inte lika mottagliga.

– Jag har inte så kul när jag undervisar er längre...

En tårögd Per berättade om sitt stora engagemang och hur mycket han tyckte om dem så nu gjorde det extra ont.

Våra vänner såg mest ut som frågetecken och diskuterade vad som egentligen hänt under Pers danslektion.

–Vad hände egentligen, jag fattade ingenting, sade en frågande Dajana och fick medhåll av Martin.

Ida satt på sitt håll och höll humöret uppe inför veckofinalen:

– Vi måste peppa varandra och inte be om ursäkt för att vi finns till, vi går ut på samma villkor som killarna.

Anna Bergstrand