Karro tycker

30 sekunder om?

NYHETER

Apan Ola Jaha, då var det dags igen. Ni minns väl apan Ola? 1989 spelade primaten teater och 1993 vann han Aktie-SM i Expressen och blev jättepoppis. Sen gick det åt skogen. Ölands djurpark sålde Ola till ett zoo utanför Bangkok. Där blev han inlåst i en trång bur, utan vare sig lianer eller klätterträd. Djurens rätt JO-anmälde jordbruksverket för att de godkänt exporten av Ola. Det blev aldrig någon Ola-utredning.

Nu är Ola på tapeten igen. 1 500 ungar har skrivit till kungen för att Ola ska räddas. Carl-Gustaf skulle ta upp fallet under ett besök i Thailand men ambassadören Jan Nordlander tyckte att det fanns viktigare saker än en gammal apa och satte p för ärendet. Nu är Jan värsta skurken och Olas fiende nummer ett.

Men: Ska vi egentligen inte vara tacksamma för att vi slipper en fortsättning på den här mediala snyftaren? Klart det är synd om killar som apan Ola och noshörningen Nelson, men det skulle inte skada om konungen och de 1 500 välmående barnen skaffade sig lite proportioner.

Förresten har säkert hälften av de där ungarna en misskött hamster i en bur i badrummet.

Prat i kvadrat